Sağlık Ayak Bileklerinde Şişme Olanlar Dikkat! Ayak Bilek Şişmeleri Hangi Kalp Hastalığının Belirtisi Olabilir?

Ayak Bileklerinde Şişme Olanlar Dikkat! Ayak Bilek Şişmeleri Hangi Kalp Hastalığının Belirtisi Olabilir?

10.09.2021 - 12:42 | Son Güncellenme:

Bugün pek çok kişi yoğun iş temposundan sonra ayak bileklerinde şişmeler ile karşılaşabilir. Bu şişmelerin çalışmalar sonucu olduğunu düşündüğü için pek fazla önemseyemeye bilmektedirler. Bu nedenle bireylerin aklına Ayak bileklerinde şişme olanlar dikkat! Ayak bilek şişmeleri hangi kalp hastalığının belirtisi olabilir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Ayak Bileklerinde Şişme Olanlar Dikkat Ayak Bilek Şişmeleri Hangi Kalp Hastalığının Belirtisi Olabilir

Ayak şişmeleri aslında önemli bir hastalığın habercisi olabilmektedir. Bu şişmelerin önün geçilmesi için ilk olarak uzman bir doktor tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Ayak Bilek Şişmeleri Hangi Kalp Hastalığının Belirtisi Olabilir?

Birçok tıbbi durum ve birçok tıbbi nedenden dolayı bireylerin ayaklarında şişmeler olması oldukça normla olmaktadır. Bu durum genellikle ayaklardan geçen sinir yollarını etkilemektedir. Fakat bazı bacak ve bilek şişmeleri oldukça normla yorgunluktan kaynaklanabilmektedir. Bazı şişmeler ise kalp ve damar hastalıklarının işareti olabilmektedir. Eğer bireylerin ayaklarına bulunana lenf düğümlerinde bir tıkanma var ise kesinlikle tehlikeli olabilmektedir. Çünkü ayak şişmeleri lenf tıkanmasında dolayı olan fil hastalığı dahi olabilmektedir.

Ayakta olan şişmeleri ise bazı durumlarda yaşam tarzı ve diğer etmenlerden kaynaklanabilmektedir. Bunlardan ilki bireyin oldukça aşırı kilolu olması olmaktadır. Eğer birey normal kiloların üzerinde bulunana biri ise zaten ayakta durması oldukça yoğurucu olmaktadır. Bu durumun temeli bireyin yüksek kilosunu ayaklarını ve bilek kemiklerinin taşımasında oldukça zorlanmasıdır. Bu nendle bireyin bileklerinin şişmesi oldukça normal bir durum olarak görülmektedir.

Haberin Devamı

Diğer ayak şişme nedeni ayakta durmanın tam tersinde de olabilmektedir. Nu durum ise daha çok olduğu yerde oturmak olmaktadır. Bu durum sonucunda da ayaklarda şişmeler oldukça normaldir. Bunun nendi bireylerin ayaklarına giden kanın azalması olmaktadır. Bu durum sonucunda da bireylerin ayakları ödem toplaması oldukça normal olmaktadır.

Diğer bacak şişme nende ise doğal olarak hormonlarda değişikliklerin de meydana gelmesidir. Bu östrojen miktarının değişmesi ve dalgalanmalarda ayaklarda da şişmelere neden olmaktadır. Bu durum ayak şişmeleri ise daha çok kadınlarda gerçekleşmektedir. Eğer birey çok yoğun kas aktivitesi var ise yine yorgun ve şişkin bileklerin olması oldukça normaldir.

Yazarlar