Sağlık Ayak Kemiği Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?

Ayak Kemiği Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?

28.07.2021 - 02:23 | Son Güncellenme:

Ayakta meydana gelebilecek rahatsızlıklardan biri ayak kemiği ağrısıdır. Ayak kemiği ağrısı insanlarda görülmesi muhtemel rahatsızlıklardan biridir. Birçok nedenden kaynaklı olarak ayak kemiğinde ağrı oluşumu söz konusu olabilir. Ayak kemiği ağrısı neden olur? Altında yatan sebepler var mıdır mutlaka bilinmesi gereken bir konudur. Ayak kemiği ağrısının neden olduğunu, nasıl geçeceği hakkında bilgiler derledik.

Ayak Kemiği Ağrısı Neden Olur Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir

Ayak kemiği ağrısı, aşırı kullanım ve yaralanmalardan dolayı meydana gelebilir. Ayrıca kemikte oluşabilecek iltihaplanmalarda ağrıya sebebiyet olmaktadır.

Ayak Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Ayak kemiği ağrısı, kişinin yaşam kalitesini düşürmeye neden olacak olumsuz durumların başında yer alır. Ayak kemiği ağrısının olmasının da bazı sebepleri olduğu bilinir. Fakat en önemli sebebi artritlerden kaynaklıdır. Kemiklerde iltihaplanmalar, yaralanma gibi çeşitli nedenlerden dolayı kemik ağrıları görülebilir. Ayak sinirlerinde uyuşma, yanma ve karıncalanma gibi durumlar görülebilir. Ayak ağrılarının nedenleri şunlardan kaynaklı olarak görülebilir;

Haberin Devamı

Aşil tendiniti

Kemik çıkıntılarından kaynaklı ağrılar

Kırık ayak

Kırık ayak bileğinden kaynaklı oluşan ağrılar

Bunyonlar

Kemik iltihaplanmaları

Ayak Kemik Ağrısı Nasıl Geçer ve Ne İyi Gelir?

Ayak kemiği ağrısı başladığında yaşamın olumsuz şekilde geçmesine neden olur. Fakat ayak kemiği ağrısının dindirilmesi amacıyla da başvurabileceğiniz birtakım yollar bulunur. Ayak kemiği ağrılarına iyi gelecek tedavi yöntemlerinden biri ılık ve tuzlu su içerisinde dinlenmesini sağlamak olacaktır. Şiddetli düzeyde ağrı çekenler eve döndükleri zaman hemen ılık ve tuzlu suyun içerisine ayakları tutmalıdır.

Yaklaşık bir 10-15 dakika gibi süre içerisinde tuzlu ve ılık su içerisinde ayak bekletilmesi gerekir. Çok şiddetli olan ağrılarda suya tuz eklenir. Tuz, ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Hem ağrıların azaltılmasına yardımcı olur hem de ödemin önüne geçmesini sağlar. Düzenli şekilde mutlaka ılık su uygulamalarının yapılması gerekir.

Yazarlar