Sağlık Bacak Ağrısı Neden Olur? İşte Bacak Ağrısının Tüm Nedenleri

Bacak Ağrısı Neden Olur? İşte Bacak Ağrısının Tüm Nedenleri

13.03.2021 - 11:19 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunun bel kısmının alt bölgesinden, ayakucuna kadar oluşan ağrılar, bacak ağrısı olarak tanımlanır. Bu kısımdaki ağrılar, kemiklerden veya doku hasarlarından dolayı ortaya çıkabilir. Bacak ağrısı neden olur nasıl geçer, tedavisi nasıl gerçekleşir gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.

Bacak Ağrısı Neden Olur İşte Bacak Ağrısının Tüm Nedenleri

 Bacak ağrılarının temel nedeni kemiklerdeki bazı sorunlar veya doku hasarlarıdır. Ancak bu ağrı farklı nedenlere bağlı olarak da gelişebilir. Ağrının kaynağının ne olduğunu öğrenmek için uzman hekime başvurulmalı ve tetkikler yaptırılmalıdır. 

Haberin Devamı

 Bacak Ağrısı Neden Olur?

 Bacak ağrısı yaygın şekilde görülen rahatsızlıkların başında gelir. Ağrının devamlılığı hayat standartlarını etkileyebildiği gibi çeşitli önemli hastalıkların habercisi olabilir. Genellikle damar kaynaklı olarak gelişen rahatsızlığın, çok çeşitli diğer sebepleri olabilir. 

Damarlarda meydana gelen sertlikler, bacak ağrılarının diğer yaygın nedenleri arasındadır. Damar sertliği, özellikle ileri yaş guruplarında, sigara kullanımı, diyabet, tansiyon ve kolesterol gibi sebeplerle birlikte ortaya çıkar. 

Bacaklarda şiddetli veya hafif olarak tabir edilen ağrıların bir diğer nedeni, bölgedeki sinir damarlarının sıkışmasıdır. Damarların ezilmesi de bacak ağrısını tetikleyebilir. 

Haberin Devamı

Bacakları sürekli olarak kullanma, kaslarda zayıflık ve bacak dokularında yaralanmalar bacak ağrısının bir diğer nedenidir. 

İşte Bacak Ağrısının Tüm Nedenleri

 Çalışma hayatının yoğunlaşmasıyla birlikte, bacak ağrısı şikayetlerinde artışlar görülebiliyor. Bu ağrının temelinde ne olduğunu bilmek için ilk olarak tetkikler yapılması gereklidir. İnsanların çoğunluğunda görülen bacak ağrılarının nedenleri ise bazı durumlarda farklılık gösterebilir. 

 Bel Fıtığı

 Bel fıtığı olan kişilerde, sinir damarları üzerinde baskı oluşabilir. Bu baskı, bacaklara yansıdığından ağrı oluşumu ortaya çıkabilir. 

 Eklem Problemleri

 Bacak ağrısının diğer bir nedeni, eklem problemleridir. Eklem problemleri, genellikle ağır işler yapmaktan ve sürekli ayakta durmaktan kaynaklı oluşur. 

 Diyabet

 Damar sorunları, bacak bölgesinde ağrı oluşmasına neden olabilir. Ağrısının temel kaynağı diyabet veya farklı diğer hastalıklarına bağlı olabilir. 

 Fazla Kilolar

 Kişide fazla kilo olması durumunda bacak ağrısı gelişebilir. Aynı zamanda gebelik döneminde kişinin kilolarının artması bacak ağrısını meydana getirebilir. 

 Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

 Bacak ağrısının geçmesi için ilk olarak, tetkiklerin yapılması gerekir. Uzman hekimlerin fiziksel muayenelerinden sonra, bacak ağrısına neden olan sorun ortaya çıkarılır. Bu soruna bağlı olarak çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaya başlanır. 

Haberin Devamı

 Bacak Ağrısı Tedavisi Nedir?

 Bacak ağrısının tedavisine geçilmeden önce, tetkiklerin ve fiziksel muayenenin yapılması gerekir. Uzman doktor tarafından hastalığın öyküsü alındıktan sonra, ağrıya neden olan faktör saptanır. Sonrasında bu ağrıyı geçirmek için bazı yöntemlere başvurulur. Bunlar ağrının gelişim nedenine bağlı olarak; ilaç tedavisi, çeşitli rahatlatma egzersizleri veya uzun süreli istirahat şeklinde belirlenebilir.

Yazarlar