Sağlık Bademcik Kanseri Nedir? Bademcik Kanserinin Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bademcik Kanseri Nedir? Bademcik Kanserinin Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

09.09.2021 - 16:36 | Son Güncellenme:

Kanser türleri, insanların her zaman korktuğu hastalıklardır. Kanser insan vücudunun herhangi bir yerinde görülebilir. Bu kanserler arasında bulunan bademcik kanserinin nasıl oluştuğu ve hangi belirtileri gösterdiği merak edilen konulardır. Bademcik kanseri nedir? Bademcik kanserinin belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bademcik Kanseri Nedir Bademcik Kanserinin Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Bademcik kanseri, tıp dilinde tonsil kanseri olarak bilinen bir kanser türüdür.

Haberin Devamı

Bademcik Kanseri Nedir?

Bademciklerin vücutta çok önemli görevleri bulunur. Özellikle bademcikler her türlü mikrop ve bakteriye karşı direnç gösterir. Bu nedenle bu bakterilere bir savaş durumu olur. Fakat bazı insanlar bademciklerini aldırarak şişkinliklerden kurtulmak ister. Bademciklerin aldırılması vücudun daha az dirençli olacağı anlamına gelir. Ağız ve burun yoluyla gelen tüm bakteriler kolay bir şekilde vücut içerisine girebilir. Bademciklerde kanser hücreleri görülebilir. Fakat her kanserde olduğu gibi bademcik kanseri de çok fazla belirti göstermeyebilir. Gösterilen belirtiler genellikle başka hastalıklarla aynı belirtilerdir.

Özellikle bademcik kanserinin erken fark edilmesi tedavi süreci için çok önemlidir. Özellikle bu hastalık bir kanser türüyse, erken teşhis edilmesi daha az zarar verecektir. Bu kanser baş ve boyun kanserlerinin bir alt grubu olarak bilinir. Bademcikler vücudun zarar görmesini engeller. Bakterilere karşı verdiği savaştan etkilenerek şişebilir.

Haberin Devamı

Her insanın mutlaka bademcikleri şişmiştir. Bu bakterilerden dolayı oluşur. Özellikle sigara ve alkol tüketen kişilerde bademcik kanseri görülme olasılığı çok yüksektir. Bademcikler boğazın arka kısmında yer alır. Her bademcik bir lenf dokusundan oluşur. Bademcikler enfeksiyon hastalıklarına karşı direnen bir doku parçasıdır. 

Bademcik Kanserinin Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bademcik kanseri herkesin endişe duyduğu bir hastalıktır. Bu hastalığın belirtileri bazı kişiler tarafından araştırılıyor. Özellikle belirti gösteren ve bademciklerinde sorun yaşayan kişiler bademcik kanseri olduğunu düşünebiliyor. Bu duruma kesin tanı koyulabilmesi için doktorların muayene etmesi gerekir. Gösterilen belirtiler birçok hastalıkla aynı belirtilerdir. Bademcik kanserini işaret eden belirtiler şu şekildedir;

  • Boğazda ağrı
  • Bademcikte beyaz lekeler
  • Yutmada güçlük yaşanması
  • Ses değişiklikleri
  • Boyunda oluşan yumrular
  • Hızlı kilo kaybı

Belirtiler oldukça net görülen belirtilerdir. Bu belirtilerden bazıları görüldüğünde doktorlara muayene olmak gerekir. Bademcik kanseri tedavisinde cerrahi ve kemoterapi tedavileri uygulanır.

Yazarlar