Yaşam Bağkur Ödemesi Nasıl Yapılır? İnternetten Bağkur Ödemesi Nereden Yapılır?

Bağkur Ödemesi Nasıl Yapılır? İnternetten Bağkur Ödemesi Nereden Yapılır?

10.06.2021 - 14:34 | Son Güncellenme:

Bir şirketi ya da dükkanı olan, bir kurumda değil kendi işini yapan, tarım işi ile uğraşan veya muhtar olan kişilerim SGK'da 4B üzerinden ödeme yapmaları gerekir. Eski adı ise Bağ-Kur olarak bilinmektedir. Bağ-Kur ödemesi nasıl yapılır? İnternetten Bağkur ödemesi nereden yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bağkur Ödemesi Nasıl Yapılır İnternetten Bağkur Ödemesi Nereden Yapılır

Kamu ya da özel kuruluşta çalışmayan şirket sahibi ya da ortağı olan, esnaf, muhtar, tarım ve çiftlikle uğraşan kişilerin 4B üzerinden sigorta primlerini yatırmaları gerekmektedir. 4B sigorta kolu önceden Bağkur ismi ile bilinmekteydi.

Bağkur Ödemesi Nasıl Yapılır?

4B sigorta kapsamı üzerinden ödenen sigorta primleri sayesinde vatandaşlar yaşları geldiğinde emeklilik hakkını elde edebilmektedir. Bunun yanında sağlık hizmetlerinden de faydalanabilirler. Vatandaşlar Bağkur sigorta primlerinin nasıl ödendiği ile ilgili araştırmalar yapmaktadır.

Bağkur ödemeleri farklı kanallardan kolay bir şekilde yapılabilmektedir. En çok tercih edilen yollar kredi kartı ya da banka kartı ile yapılan ödemelerdir.

Haberin Devamı

Bağkur primleri SGK ile anlaşmalı olan bankaların şubelerine giderek yapılabilir.

PTT şubelerinden şahsen yapılabilmektedir.

SGK ile anlaşmalı olan bankalardan internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Bağkur ödemelerinin düzenli bir şekilde devam etmesi ile 9000 günlük ödenen primler sonucunda vatandaşlar emeklilik hakkını elde edebilmektedir. Kısmi emekli olmak için ise 5400 günlük primi ödemesi gerçekleştirmek gerekmektedir.

Erkek ve kadınlarda ödeyecekleri prim günü açısından farklılık yoktur. Her ikisinin de aynı prim günü ödemesini yapması gerekmektedir. Ancak erkek veya kadın olmaya bağlı olarak emeklilik yaşında değişiklik olabilmektedir.

 

 

Yazarlar