Sağlık Başın Aşırı Terleme Nedenleri Nelerdir? Kafa Terlemesi Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Başın Aşırı Terleme Nedenleri Nelerdir? Kafa Terlemesi Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

06.03.2021 - 17:11 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunun birçok bölümü bazı nedenlerden dolayı terler. Bu bölümler arasında kafa da bulunuyor. Kafanın neden terlediği pek çok insanın merak ettiği konulardan biri oluyor. Herhangi bir hastalıktan dolayı mı olduğu araştırılıyor. Başın aşırı terleme nedenleri nelerdir? Kafa terlemesi hangi hastalıkların belirtisi olabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Başın Aşırı Terleme Nedenleri Nelerdir Kafa Terlemesi Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir

Başın terlemesi genellikle sıcaklıktan dolayı oluşan bir durumdur.

Başın Aşırı Terleme Nedenleri Nelerdir?

Terleme durumu her insan görülebilir. Terleme vücuttaki ısının sabitlenebilmesi adına ter bezlerinin aktif şekilde çalışarak sıvı üretmesi durumudur. Bu bezlerin çok fazla şekilde çalışması sıvı kaybına neden olur. Aşırı terlemek tek başına bir hastalık türü değildir. Geçici bir durum da olabilir, herhangi bir hastalığın belirtisi de olabilir.

Terlemenin iki çeşidi bulunur. Bu çeşitler lokal ve genel terleme olarak bilinir. Genel terlemeler genellikle vücudun tamamında görülen terleme şeklidir. Lokal terleme ise isminden anlaşılacağı gibi sadece belirli bölgelerin terlemesidir. Lokal terlemeler 19 - 35 yaş aralığında görülür. Özellikle ellerin terlemesi genç kişileri büyük bir strese sokar ve bu stresin devam etmesiyle terleme daha fazla görülür. Lokal terlemenin içerisinde baş terlemesi de bulunuyor. Bu terleme türleri insanlar arasında olduğunda kişiler bu durumdan etkilenebiliyor.

Terin çok fazla artması büyük bir sağlık sorununu işaret edebilir. Bu yüzden mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilmesi gerekir. Terlemeye neden olan durumlardan birisi de hormonal hastalıklarıdır. Terleme durumları tamamen metabolizmayla alakalı bir durumdur. Tiroid bezlerinin normalden fazla çalışması durumunda terlemeler daha çok görülür. Hastalık belirtileri şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Kilo kayıpları
● Çarpıntı
● Aşırı agresiflik
● Saç dökülmesi


Kafa Terlemesi Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?

Aşırı kafa terlemesinin altında bazı etkenler bulunur. Bu etkenler tamamen kişiye bağlı şekilde oluşur. Terleme durumları gerginlik ve stres anlarının olmazsa olmazıdır. Eğer son günlerde stresli ve gergin günler yaşanıyorsa bu terlemeler son derece normaldir. Uzun süren kafa terlemeleri bir sağlık sorununu işaret edebilir. Kısa süre içinde geçmeyen kafadaki terlemeler bir hastalığın gelişini haber veriyor olabilir. Bu gibi durumlarda uzman doktorlara görünerek bir hastalık olup olmadığı kontrol edilmelidir.

 

Yazarlar