Editörün SeçtikleriBaşkentte töre infazı

Başkentte töre infazı

20.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yengesine tecavüz eden genç için aile meclisi kuruldu: Başı taşla ezilerek öldürülsün! Karar hemen infaz edildi

Başkentte töre infazı





Askerdeki kardeşinin eşine tecavüz eden Sefa Geçit (28), Ankara'da aile meclisinin töre gereği verdiği karar üzerine başı taşla ezilerek öldürüldü. Cinayeti itiraf eden üç akraba, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Erzurum'un Tekman ilçesinde oturan Efendi Geçit (20), geçen yıl askere giderken, amcasının kızı olan eşi Pınar'ı, abisi Sefa Geçit'e emanet etti. Pınar Geçit, kısa süre sonra doğum yaptı. Ancak genç kadın, birkaç ay sonra yeniden hamile kalınca, vahşete ilk adım atıldı.

Sorguya alındı
Durum, Efendi Geçit'in amcası ve kayınpederi Süleyman Geçit'e de bildirildi.
Keçiören'de oturan ve olaydan haberi yokmuş gibi davranarak Tekman'a telefon eden Süleyman Geçit, kızı ve yeğeni Sefa'yı Ankara'ya davet etti. Bayram ziyaretine gelen Sefa Geçit, amcasının dünürü Veysel Tekin'in evinde sorguya çekildi. Pınar Geçit'le kuzenlerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin yer aldığı bir ortamda, Sefa Geçit'e yengesine neden tecavüz ettiği soruldu.

Bayıltan dayak
Sefa Geçit'le yüzleştirilen Pınar Geçit de yaşadıklarını anlattı.
Genç kadın ikinci hamileliğinin, Sefa Geçit'in tecavüzüyle olduğunu söyledi. Bunun üzerine Sefa Geçit yaptıklarını itiraf etmek zorunda kalınca, aile meclisi de kendisine, 'töre' gereği infaz edileceğini bildirdi.
Sefa Geçit, önce kuzenleri ve yengesinin kardeşleri Murat (23) ve Aydın Geçit (29) ile Aydın Tekin (21) tarafından sopayla feci şekilde dövüldü. Üç genç, bayılan Sefa Geçit'i bir araca koyarak Ovacık bölgesine götürdü.

Taşlanarak öldü
Aydın Tekin ve Aydın Geçit, Sefa Geçit'i araçtan indirip menfeze bırakırken, eline büyük bir taş alan Murat Geçit de başına vurmaya başladı. Sefa Geçit'i, başını taşla ezerek öldürdükten sonra eve dönen üç genç, durumu aileye bildirdi. Murat Geçit, daha sonra polise teslim olunca, iki aileden 12 kişi gözaltına alındı. Sorgularında olayı anlatan üç genç, cesedin yerini de gösterdi. Ancak diğer zanlılar 'susma hakkını' kullandı.
Polis olay yerine gittiğinde korkunç manzarayla karşılaştı. Vücudunda bıçak izleri de bulunan ve ayakkabısıyla montu olmayan Sefa Geçit'in, öldürücü darbeleri taşla aldığı anlaşıldı. Savcılığa sevk edilen Aydın Geçit, Murat Geçit ve Aydın Tekin cezaevine gönderildi.



YAŞAM









Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Görenler babasının kopyası diyor! İşte Can'ın son hali
Görenler babasının kopyası diyor! İşte Can'ın son hali

Cadde | 01.05.2025 - 09:28

Mehmet Aslantuğ’un oğlu Can Aslantuğ babasının boyunu geçti. Son halini görenler babasının gençliği diyor..

Yazarlar