Sağlık Bebeklerde Kızarıklık Ve Kabarma Neden Olur? Bebeklerde Kızarıklık Nasıl Geçer?

Bebeklerde Kızarıklık Ve Kabarma Neden Olur? Bebeklerde Kızarıklık Nasıl Geçer?

25.03.2021 - 13:11 | Son Güncellenme:

İnsan döneminin en önemli çağı bebeklik çağıdır. Bu çağda bebekler genel olarak savunmasız ve dışarıdan gelebilecek tüm tehditlere açık haldedirler. Yeni yeni oluşan bağışıklık sistemleri bu dönemde en zayıf durumundadır. Bu dönemde bazı sağlık sorunları görülebilir. Bebeklerde kızarıklık ve kabarma neden olur? Bebeklerde kızarıklık nasıl geçer? Tüm merak edilen soruları sizler için derledik. 

Bebeklerde Kızarıklık Ve Kabarma Neden Olur Bebeklerde Kızarıklık Nasıl Geçer

Bebeklik döneminde pek çok nedenlerle kızarma ve kabarıklık gösterebilir. Bu dönemde bebeklerin henüz yeni gelişen savunma sistemleri çökmeye karşı da oldukça duyarlıdır. Kızarık ve kabarmaların görülmesi halinde mutlaka bir çocuk hastalıkları uzmanına danışılması gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Bebeklerde Kızarıklık ve Kabarma Neden Olur? 

Bebeklerde kızarıklıkların ve kabarmaların görülmesinin pek çok nedeni olabilir. Yenidoğan bebeklerde dermatolojik nedenlerle kızarıklık ve kabarmalar görülebilir. Bu dönemde bebeklerin ciltleri yetişkinlere oranla çok daha hassastır. Bebeklerde kızarma ve kabarmaların genel nedenleri, sinek ısırığı, pişik, cilt kuruluğu, sıcak döküntüsü, kurdeşen, sivilce, besin alerjisi, diğer alerjiler gibi durumlar olabilir.

Özellikle bebeklerde dönemsel olarak pişikler görülebilir. Özellikle ağız bölgesinde görülen kızarıklıkların ardından alerji testlerinin yapılması gerekir. Kızarık ve kabarıklıkların geçmemesi veya bu durum ile birlikte ateş, öksürük gibi semptomlar varsa mutlaka çocuk doktoruna görülmesi ve tahlillerin yaptırılması gerekir. 

Haberin Devamı

Bebeklerde Kızarıklık Nasıl Geçer? 

Bebeklerde kızarıklık geçirilmesinin pek çok yöntemi vardır. Bebeklerin cildi nemli olması gerekir. Aşırı kuruluklar kızarıklıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Alerjen içermeyen nemlendiriciler ile bebeklerin vücudundaki nem oranı düzenlenmelidir. Bebeklerin kıyafetleri tekrardan gözden geçirilmeli ve tahrişe neden olacak giysiler giydirilmemelidir. Bebek kıyafetlerinin yıkanması da yetişkinlerin kıyafetlerinden ayrı yapılması gerekir. Özellikle çok kimyasal kullanılmayan deterjanlar tercih edilmelidir. Bebeklerin güneş ışığından korunmaları gerekir, özellikle bu nedenle görülen kızarıklıkların geçirilmesi için uygun güneş losyonları tercih edilmelidir.

Bebeklerin sık sık bezlerinin değiştirilmesi gerekir. Bunun haricinde bebeklerin ciltleri temiz tutulmalıdır ve sürekli ıslak bir havlu ile temizlenmelidir. Pişiklere bağlı olan kızarıklıklar nedeniyle de bebek pudrası kullanılabilir. Bebeklerin ciltleri bu dönemde son derece hassastır. Bu nedenle de aşırı kimyasal kremlerin kullanılmaması gerekir. Doğal pudra, losyon ve nemlendiricilerin kullanılması haricinde kullanılacak ilaçlar mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır. 

Yazarlar