Bebek Bebeklere Kahvaltıda Avokado Nasıl Verilir?

Bebeklere Kahvaltıda Avokado Nasıl Verilir?

20.06.2021 - 04:29 | Son Güncellenme:

Avokado meyvesinin, anavatanı Orta Meksika'dır. Çiçekli olan bitkiler sınıfından kafur ve tarçın ağacını da içerisine alabilen defnegiller familyasına ait olan bir ağaçtır ve bu ağacın meyvelerine verilen isimdir. Avokado meyvesine timsah armudu adı da verilir. Avokado meyvesi, küre şeklinde, oval, elips veya armut gibi eriksi yapılı yeşil, kırmızı veya erguvani renkte olabilir. Eti krem, sarı veya beyazımsıdır. Taze olarak tüketilmesi gereken bir meyvedir. Bununla birlikte salatalarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılır. Avokadonun bebeklere nasıl yedirilebileceğini ve bu meyveni özelliklerinin neler olduğunu sizin için derledik

Bebeklere Kahvaltıda Avokado Nasıl Verilir


Avokado meyvesi, yüksek besleyicilik oranı nedeni ile bebeklerin tüketmesi için önerilen meyvelerden bir tanesidir. İçerisinde yer alan vitaminler ve mineraller oldukça zengin bir yapıya sahiptir.

Bebeklere Ne Zaman Avokado Vermeye Başlanmalıdır?

Bebeklere altı aylık döneme girmelerinden itibaren avokado meyvesi verilebilir. Bebekler için ideal bir ilk gıda niteliğine sahip olan avokadoyu tek başına sunmaktan ziyade, elma, armut, şeftali, muz püreleri ya da yoğurt ile birlikte karıştırarak sunmak, çok daha etkili bir sonuç oluşturacaktır.

Bebeklere Avokado Pişirebilmenin En Kolay Yolu Nedir?

Avokadoyu pişirmek mecburiyetinde yoktur. Bununla birlikte çiğ bir şekilde yenebilen her çeşit meyve ya da sebzeyi mümkün olduğunca, bir başka ifade ile bebeklerin sindirimine yetecek kadar pişirmek yeterli olmaktadır.

Olgun yapıda olan bir avokado, pişirmeye gerek kalmadan tel bir süzgeç vasıtası ile kolaylıkla geçirilerek, bebek maması şekline getirilebilir. Avokado pek çok besin ile birlikte kullanılan bir meyve çeşididir.

Bebekler için Avokado Nasıl Hazırlanmalıdır?

Avokadoyu ortadan iki kısma keserek işe başlanır. İçerisinde yer alan çekirdek çıkartılır. Meyve, kabuk kısmından bir kaşık yardımı ile içi oyularak alınır ve çatal ile ezilir. İçerisine kivi, muz ve şeftali gibi meyvelerden iki tanesini seçilip ezilerek içerisine eklenir. Anne sütü ya da devam sütü ile pürenin kıvamını ayarlanır.

 

Yazarlar