Yaşam Bekâret testi isteyen kız yurduna soruşturma

Bekâret testi isteyen kız yurduna soruşturma

28.11.2008 - 02:49 | Son Güncellenme:

Avcılar’da üniversite öğrencisi C.G.’den yüzündeki kızarıklık nedeniyle bekâret raporu istediği öne sürülen Emel Kız Öğrenci Yurdu hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı

Bekâret testi isteyen kız yurduna soruşturma

Avcılar’daki Emel Kız Öğrenci Yurdu’nda, “boynunda ve yüzünde kızarıklık olduğu” gerekçesiyle kendisinden bekâret raporu istendiği öne sürülen üniversite öğrencisi C.G.’nin, olayın ardından kaydını yurttan alması için ‘siciline işletiriz’ diye tehdit edildiği iddia edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, yurtla ilgili iddialar üzerine soruşturma başlattığı öğrenildi.
İddiaya göre yurt yönetimi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi C.G.’den (18), “boynunda ve yüzünde kızarıklıklar” bulunması nedeniyle bekâret testi istedi. Yurt yetkililerinin, “Durum ortada. Kızınız bir erkekle ilişkiye girmiş, gelin alın” demesi üzerine, baba Y.G., memleketinden İstanbul’a geldi. Baba Y.G.’nin muayeneye götürdüğü kızının, bakire olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine C.G., ayrıldığı yurt hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Siciline işleteceğiz’ iddiası
Baba Y.G.’nin memleketten tanıdığı için yardım istediği İstanbul’daki bir avukat, olayın ardından C.G. ile yurda gittiklerini belirterek konuyla ilgili şunları söyledi:
“Olay 18 Kasım’da yaşanmış. Kız, babasının isteği üzerine rapor için hastaneye gitti. Bir gün sonra C.G. ile yurda gittik. Yanımda kızı, “Kaydını yurttan aldırmazsan okuldaki siciline işleteceğiz” diye tehdit ettiler. Yaptıklarının suç olduğunu belirterek itiraz ettim. Yurt müdiresi, C.G.’deki kızarıklıkları arkadaşlarının fark ettiğini ve rahatsız olmaları üzerine kendisine bildirdiklerini anlattı. Bunun üzerine bakmışlar. Yanındaki kişi de yurdun doktoru değil bir arkadaşıymış. Ben, kontrolün nedenini sorduğumda, ‘Tecavüze uğramış olabileceğini düşünerek bunu yaptık’ dediler. Arkadaşlarının önünde kızı rencide edici ifadeler kullanmışlar.”

‘Cemaat yurdu’
Yurt hakkında, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan C.G., İstanbul Valiliği’ne de şikâyet dilekçesi verdi. Baba Y.G. de, “İki hastaneden rapor aldık. Kızımın psikolojisi bozuldu. Yurdun 4 bin YTL olan parasını da peşin vermiştim. Yurt cemaat yurduymuş” dedi.

Yazarlar