Genel Sağlık Belden Karına Vuran Ağrı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Belden Karına Vuran Ağrı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

11.09.2021 - 13:29 | Son Güncellenme:

Vücutta meydana gelen ağrılar çoğu zaman kişinin sor anlar yaşamasına sebep olmaktadır. Ağrı başladıktan sonra kişiler öncelikli olarak ağrının neden kaynaklandığını sonrasında ise nasıl tedavi edileceğini öğrenmek istemektedir. Belden karına vuran ağrı neden olur ve nasıl geçer? Sizler için belinizde hissettiğiniz ağrının sebebini ve nasıl geçeceğini derledik.

Belden Karına Vuran Ağrı Neden Olur Ve Nasıl Geçer

Bel ağrısının geçmesi için evde uygulanabilecek bir takım yöntemler bulunmaktadır. En yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemlerinden birisi de sıcak ve soğuk uygulaması olarak bilinmektedir. Geçmeyen bel ağrısı için doktora giderek tıbbi bir destek alınması ve tedavi olunması gerekebilir.

Haberin Devamı

Belden Karına Vuran Ağrı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Belden karına vuran ağrının genel olarak bir kaç sebebi bulunmaktadır. Bel ağrısı nedeniyle doktora gitme oranları oldukça yüksektir. Bel ağrılarının en yaygın sebeplerinden birisi de ağır nesneleri kaldırırken belin zorlanması olarak ifade edilebilir. Ani olarak yapılan hareketler ve kasların zorlanması da belden karına doğru bir ağrı oluşmasına sebep olmaktadır. Kemiklerden veya kaslardan kaynaklı bir ağrı olduğu da söylenebilir. 

Egzersiz yapmak bel ağrılarını hafifleten yöntemler arasında yer almaktadır. Germe hareketleri de bel ağrısını hafifletmek için kullanılan teknikler arasında yer almaktadır. 

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Bel ağrısı sorunu olan kişilerin ortopedi bölümüne gitmesi gerekir. Kas, sinir ve kemikleri inceleyen bölüm ortopedi olarak bilinmektedir. Bel ağrısının tedavisi için de ortopedi doktoruna gidilmesi gerekmektedir.

Yazarlar