Sağlık Belin Sağ Tarafında Ağrı Olmasının Sebebi Nedir?

Belin Sağ Tarafında Ağrı Olmasının Sebebi Nedir?

12.07.2021 - 01:53 | Son Güncellenme:

Bel ağrıları hemen hemen herkesin hayatının bir dönemi içinde yaşamış olduğu problemlerden bir tanesidir. Bel ağrıları kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen önemli bir rahatsızlıktır. Özellikle belin sağ tarafında ortaya çıkan ağrının nedenini sizler için derledik.

Belin Sağ Tarafında Ağrı Olmasının Sebebi Nedir

Bel ağrısı tüm bel üstünde ortaya çıkabileceği gibi belin sağ ile sol bölgelerinde de meydana gelebilmektedir. Bunun pek çok değişik nedeni olduğu bilinmektedir. Sağ tarafta ortaya çıkan bel ağrısı genel sebeplerin yanı sıra apandisit, böbrek taşı ve benzeri gibi çeşitli problemlerden dolayı da meydana gelebilmektedir.

Haberin Devamı

 Sağ Tarafta Ortaya Çıkan Bel Ağrısının Temel Sebepleri Nelerdir?

 Böbrek ağrıları genel olarak bel hizasında ve karnın arka tarafında doğru hissedilebilen ağrılar grubunda yer almaktadır. Bahsedilen ağrılar hafif veya şiddetli bir düzeyde olabilmektedir ve aynı zamanda da yayılabilmektedir.

 Böbrek taşları, böbrek apsesi, idrar yolu hastalıkları veya böbrek büyümesi gibi çeşitli hastalıklar ağrıya sebep olmaktadır. Bu ağrılar problemin hangi böbrekte mevcut olduğuna göre bel çevresinde ortaya çıkmaktadır.

 Sağ böbrek içerisinde meydana gelen problemler belin sağ kısmında ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple bölgesel olan bel ağrısına çeşitli rahatsızlıkların sebep olabileceğini düşünerek ilgili olan uzmana danışmak gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Kadınlarda Görülen Sağ Böbrek Ağrısının Sebebi Nedir?

 Kadın hastalıklarının mevcut olması da bölgesel nitelikteki bel ağrısına sebep olabilmektedir. Miyom, adneksit ve endometriyozis gibi kadın hastalıkları da etki ettikleri bölgeye ya da yapıya göre bel ağrısına sebep olabilmektedir.

 Sağ yumurtalıkta ortaya çıkan hastalıkların belin sağ tarafında daha yoğun bir ağrıya sebep olduğu bilinmektedir. Bu tarz durumlarda bölgesel nitelikteki bel ağrısının çeşitli hastalıkların habercisi olabileceğinin de göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

 Sağ Böbrek Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilmesi Gerekmektedir?

 Nefroloji bölümü böbrek yetmezliği ile öbür böbrek hastalıkları olan bireylerin gitmesi gereken bölümdür. Üroloji bölümüyse, daha çok prostat, mesane, böbrek taşı gibi problemler ile ilgilenmektedir.

Yazarlar