Kadınlar nasıl erkekleri sever?

Daha önce erkeklerin nasıl kadınları beğendiğini ve sevdiğini yazmıştık. Bu hafta da tam tersi kadınların nasıl erkekleri beğendiğini ve sevdiğini yazalım isteriz.

Erkeklere kıyasla kadınların sorunsuz seçimleri var diyemeyiz. Kadınların isteklerine bakacak olursak yine bir orta nokta arayacağız belli ki.

Kadınlar her güzel olan şeyi hem duymak hem de görmek ister: sevildiğini, beğenildiğini, o an güzel olduğunu… Üstelik ilgi görüyor ama güzel ses duymuyorsa ya da tam tersiyse yetmez, yani ikisini de alabilmelidir. Hem ilgi görecek hem de ağzından duyacak! Ama örneğin sevildiğinin durduk yere söylenmesini de sevmez ya da sürekli hissettirilmesinden de hoşlanmaz (bunun adı da şüphedir?). Yani anlayacağınız onların duymayı ve görmeyi arzu ettiği zamanları ve zamanlamasını iyi yakalamak lazım.

Haberin Devamı

Kadınlar iletişimde olmayı severler. Öyle hafta bir iki mesaj yazıyorsanız, size belli etmiyorsa bile evde duvarları kemiriyor olabilir. Duvarlarla da kalmaz, ilk fırsatta öfkesinden nasibinizi alırsınız. Kadınlar gün içinde ailesi ve dostlarıyla bile her fırsatta konuşan varlıklardır, ne demek aramamak:) Ama yine bu noktada da kendi iletişim dünyasını zorlayacak derecede “zırt pırt” denilesi şekilde sürekli aranırsa da uzaklaşabilirler. Ortayı alınız ancak asla az tutmayınız iletişimi beyler.

Kadınların bir kısmı sahiplenen ve kıskanan erkeklerden daha fazla hoşlansa ve bir kısmı da kıskanç birini istemediklerini söylese de temelde kadın kıskanılmayı önemser. Aslında kıskanılmak, değer vermek ve kaybetmek istememek anlamına geldiğinden, bunu hissetmeyi severler. İşte bu his her kadında farklıdır, yani ne kadar değer hissetmek istiyorsa ona göre daha kıskanç ya da daha az kıskanç erkek olması gerekecektir. Önce tanıyın, ona göre kıskanın derim:)

Kadınlar paylaşmayı severler ve bu paylaşım asla bir yatak ya da bir an değildir. Aklından geçen en ufak kargaşayı, sıkıntıyı ya da fikri bile paylaşmak isterler. Güzel zaman geçirmeyi, film izlemeyi, birlikte uyumayı ve dertleşebilmeyi isterler. Kimi zaman yumuşak yastık bir omuz, kimi zaman eğlence arkadaşı, kimi zaman da dert ortağı olmalı erkek; sadece tutku ortağı aramaz kendine yani. Zamanın hastalığı “ilişkisizlik sorunları” da buradan gelir. İlişki istemeyen erkeklerin atladığı en önemli şey budur. Kadın ilişkisizlik isteyen erkeğin arzu ettiği bir denklemi kabul edemez, ederse de geçicidir o! Cinsellik biter, paylaşımsız zamanların huzursuzluğu başlar kadında.

Haberin Devamı

Kadınlar da erkekler kadar dış görünüşe çok dikkat eder ama gerçeği şu ki kadınlar akıllarındaki özelliklerde birine değil aksine bile aşık olabilirler, hatta daha çok böyle olur.

Kadınlar sevdikleri adam için fedakarlık yapmayı, emek harcamayı severler ve bu yüzden hep de karşılığını hesaplarlar. Bu kötü ama ne yapalım, doğaları bu diyelim. Bu yüzden ilişkiye ve kendisine emek harcayan, önem veren, hatta fedakarlıklar yapan erkekleri baş tacı edebilirler. Herkes herkesi seviyor, daha fazla hissettirmeniz gerek beyler!

Ve kadınlar baştan sona, çoğunlukla anlaşılmaz varlıklardır. Ne istediğini ve ne beklediğini anlamak bir erkek için çok zordur. Kadınlar beklentilerini açıktan söylemez ve erkeklere de gizli okuma yeteneği verilmemiştir, kaos hep burada:) Ancak kadınlar, bu anlaşılmaz haline rağmen anlayan bir erkeği sevmeyi arzu ederler. Anlayamasanız da anlamaya çalışın ve empati gücünüzü artıracak kitaplar okuyun beyler. Kadınlar sizi anlamak üzere çılgınlar gibi kitap okuyor, kaçınız zaman lütfedersiniz daha iyi bir ilişki için iki satır okumaya.

Haberin Devamı

Betül Yergök

İnstagram: @betulyergok

Youtube: @mentalizasyon