16.06.2010 - 01:25 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Araştırmaya göre, haftada en az 5 tabak beyaz pirinç tüketen kişilerin diyabet hastalığına yakalanma riski, ayda 1 tabaktan daha az beyaz pirinç tüketenlere oranla yüzde 17 daha fazla. 22 yıldan bu yana 197 bin yetişkinin bilgilerinin incelenmesiyle yapılan çalışmaya göre ayrıca, haftada 2 ya da daha fazla tabak dövülmemiş kabuksuz pirinç (kahverengi) tüketenlerin, 1 tabaktan daha az tüketenlere oranla “tip 2 diyabet” hastalığına yakalanma riski yüzde 11 daha az. Uzmanlar, vücudun yeterince insulin üretememesiyle kandaki şeker miktarının artmasıyla oluşan diyabetten korunmak için, kan şekeri seviyesini beyaz pirince göre daha az yükselten kabuksuz pirinç tüketilmesini öneriyor. Beyaz pirinç yerine arpa ve buğday gibi tahılların tüketilmesi de hastalık riskini yüzde 36 azaltıyor.