Bebek Biberon nasıl seçilir?

Biberon nasıl seçilir?

08.01.2016 - 11:40 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, yanlış biberon tercihinin bebeklerin sağlığını büyük oranda etkileyerek gaz problemleri yaşamalarının yanında, ilerleyen dönemlerde ağız yapısı bozukluğuna da neden olduğu konusunda aileleri uyardı.

Biberon nasıl seçilir

Bebeklerin vazgeçilmez arkadaşı, annelerin yardımcısı biberonların seçimi ailelerin en fazla dikkat etmesi gereken konuların başında geliyor.

Haberin Devamı

Her bebeğin ağız yapısına göre farklı biberonun seçilmesi gerektiğini belirten Toker Bebe Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Toker “Biberonla beslenen bebekler için en önemlisi biberonların, ağız yapısına uygunluğu. Bebeklerin ağızlarına büyük gelen biberonlar, midelerin yiyecekten ziyade gazla dolmasına, bu da saatlerce sürecek sancıya neden olabiliyor.

Bu yüzden ebeveynler bebeklerinin gelişimlerine, ihtiyacına ve ayına göre biberon tercihi yapmalı. Ayrıca biberonlarda kullanılan maddeler de ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli nokta. Cam ve polikarbon biberonların sağlık açısından zararı olmadığı kanıtlandı. Ancak özellikle polikarbon biberonların bebek ve çocuklar için sağlıksız olan Bisfenol A adı verilen maddeyi bulundurmamasına dikkat etmek gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

-Diş ve ağız gelişimini de etkiliyor

Süt dişlerin çürümeye yatkın olduğunu vurgulayan Toker, şöyle devam etti:

“Erken çocukluk döneminde diş gelişimi büyük önem taşırken süt dişleri daha kolay ve hızlı çürüyor. Bu yüzden çürük oluşumunu engellemek için hijyene, gece uyurken biberonla özellikle şekerli yiyecek içecek tüketilmemesine dikkat edilmeli.Bu durum çocukların dişlerinde çürüklere neden olur.

Ayrıca uzun süren biberon kullanımının çocukların ağız yapısında ciddi etkilediğini unutmamak gerek. Biberonun uzun ve yanlış kullanımı ile damak yapısı bozularak, konuşma bozuklukları ortaya çıkabilir.”

Yazarlar