Yaşam Bitcoin'i 1 dolarken keşfeden milyoner! Evini sattı, karısı boşadı ama vazgeçmedi

Bitcoin'i 1 dolarken keşfeden milyoner! Evini sattı, karısı boşadı ama vazgeçmedi

18.02.2024 - 06:41 | Son Güncellenme:

Sıradan bir yazılım geliştiricisiydi. Ancak ne olsuysa 2013 yılında oldu. Çektiği videolarla takipçilerine Bitcoin'e yatırım yapmalarını tavsiye etmeye başladı. Şansı da yaver gidince yaptığı 1 dolarlık yatırımla hayatı değişen Davinci Jeremie şimdilerde ise milyoner.

Bitcoini 1 dolarken keşfeden milyoner Evini sattı, karısı boşadı ama vazgeçmedi

Derleyen: Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Davinci Jeremie, dünyanın tanıdığı bir milyoner. Jeremie, ilk kripto para tanımını duyduğunda bunun bir dolandırıcılık olduğunu düşündü ve "Bir yazılım geliştiricisiyim, kaynak kodunu okuyup size bunun ne kadar büyük bir dolandırıcılık olduğunu anlatacağım" dedi. Ancak kendince gerekli araştırmaları yaptıktan sonra fikrinden tamamen vazgeçti. Bir müddet sonra da Blockchain ve kripto para konusunda verdiği önerilerle tanınmaya başlamıştı. 2013 yılının mayıs ayında sosyal medya hesaplarından takipçilerine, kripto paraya yatırım yapmalarını önerdi. O zamanlar 1 Bitcoin yaklaşık 1 dolardı. Takipçileri verdiği tavsiyeler karşısında onun bir deli olduğunu düşünüp dalga geçti. 

Haberin Devamı

Bitcoini 1 dolarken keşfeden milyoner Evini sattı, karısı boşadı ama vazgeçmedi

'10 YIL BOYUNCA SADECE BUNU YAPIN'

Davinci, takipçilerini zengin olabilmeleri için Bitcoin'e yalnızca 1 dolar yatırım yapmaya ve bunu 10 yıl boyunca sürdürmeye ikna etmek için YouTube videosu da hazırladı. "Her birinizin 1 dolarlık Bitcoin satın almasını umuyorum" diyen Jeremie 2013'teki Bitcoin girişimini, birçok kişinin internetin ne kadar büyük olacağı konusunda çok az fikrinin olduğu 1990'lı yıllara benzetiyordu. Jeremie 1 dolardan 3 bin Bitcoin ve biraz altcoin almıştı. Yıllar içinde 10 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, Jeremie'yi milyoner biri yaptı. Şimdiyse 57 bin dolara kadar ulaşmış durumda. Elbette buradaki şans faktörünü göz ardı etmemek gerekiyor.

Davinci, Bitcoin satın aldığı ilk andan itibaren kendi adını taşıyan YouTube kanalındaki takipçilerine 4 milyondan fazla izlenen videosunda ise şunları vurguluyor:

Haberin Devamı

“Gelecekte gerçekten zengin olmak istiyorsanız, sizden sadece 1 dolara Bitcoin satın almanızı ve bir cüzdana koyup saklamanızı istiyorum. Sonucu ne olursa olsun, kimin umurunda? Sadece 1 dolar kaybetmiş olacaksınız."

Bitcoini 1 dolarken keşfeden milyoner Evini sattı, karısı boşadı ama vazgeçmedi

EVİNİ SATTI, KARISI BOŞADI AMA VAZGEÇMEDİ

Jeremie, “Çoğunuzun bu tavsiyeyi dinlemeyeceğini biliyorum. Beni ciddiye alan herkes gelecekte teşekkür edecek" diyordu. Jeremie söylediklerine göre Bitcoin'in teknik incelemesini okuduktan sonra ardındaki işleyişi anlamıştı. Çevresindekilere de hep Bitcoin'in sadece bir 'ödeme sistemi' olmadığını, bundan daha fazlası olduğunu öne sürdü.

Hatta bu uğurda evini de satmaya karar veren Jeremie, oradan gelen parayı da kriptoya yatırdı. Delirdiğini düşünen karısı, Davinci'yi boşadı. Durmak bilmeyen adam, altınlarını da sattı ve bu kez Bitcoin yerine Ethereum aldı. Davinci Jeremie kripto paraların hâlâ artacağına inanıyor ve yakın gelecekte 1 Bitcoin'in 1 milyon dolara ulaşacağını iddia ediyor. O meşhur videonun altı ise pişmanlık içeren yorumlarla dolu. 

Bu olay ne kadar kulağa etkileyici bir 'başarı hikayesi' gibi gelse de siz siz olun iş yatırım konusuna geldiğinde hikâyelere değil, gerçeklere ve uzmanlara kulak vererek temkinli olmaktan vazgeçmeyin. Neticede birinin şansı diğerinin felaketi olabilir!

 

Yazarlar