Sağlık Bitki Çaylarının Faydaları Nelerdir? Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?

Bitki Çaylarının Faydaları Nelerdir? Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?

13.12.2020 - 05:45 | Son Güncellenme:

Bitki çaylarının faydaları nelerdir? Hangi bitki çayı neye iyi gelmektedir? Bitki çaylarının faydaları nelerdir? Bitki çayları hangi hastalıklara iyi gelmektedir? Bitki çayları nasıl yapılır? Bitki çaylarında demleme süresi var mıdır? Hangi bitkilerden çay yapılmalıdır? Bitki çayları nasıl içilir? Bitki çayları ve bitkilerin çaylarının nasıl yapıldığı hakkındaki tüm detayları sizler için derledik.

Bitki Çaylarının Faydaları Nelerdir Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir


Bitki çayları yüzyıllardan beri insanoğluna şifa veren gücünü kuvvetini yerine getiren ilaç olarak kullanılmışlardır. Bitkilerin insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. İklimden iklime değişse de bitkiler hangi bölgede yetişirse o bölgenin şifası olarak bilinmektedirler. Bitkiler şifa amaçlı birçok yöntemle kullanılmaktadır. Bitki çayı ise bu yöntemlerden sadece bir tanesi olmaktadır.

Bitki Çaylarının Faydaları Nelerdir?

Günümüzde bitki çaylarının faydaları benimsenmekte olup birçok hastalıkta kullanılmaktadır. Bitki çaylarının yararları insan hastalandığında değil sağlığı korumak amaçlı kullanılmaktadır. Bitki çaylarının faydaları;

Haberin Devamı

​​​​​​Soğuk algınlığı ve grip benzeri hastalıklarda

Yorgunluk halsizlik hallerinde

Kilo problemlerinde yağ yakmaya yarayan bitki çayları kullanılır.

Depresyon ve dikkat bozukluğu durumlarının düzenlenmesine yardımcı olarak

Uyku bozuklukları ve uyuma problemlerinde

Saç ve tırnak cılızlığını engellemek amacıyla

Bağırsak ve sindirim bozukluğunda

Mide ve bağırsak tembelliğinde

Cilt sağlığını düzenlemede

Ateş ve öksürük etkisini düşürmekte

Yorgunluk ve halsizlik hallerinde

Metabolizmayı dengelemek te

Kansızlık ve anemik bozukluklarda

Kan şekerinin dengelenmesi ve diyabet hastalığının bir kısmında

Ödem atıcı ve şişlik giderici olarak

Diş iltihaplanması ve ağız yaralarında olduğu gibi bir çok durumda bitki çayları kullanılır.

Haberin Devamı

Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelmektedir?

Bitki çaylarının birçoğunun faydası farklı hastalıklarda kullanılmaktadır. En çok bilinen bitki çayları ve faydaları;

Adaçayı boğaz ağrılarına, diş iltihaplanması, eklem ağrıları, romatizma rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Ihlamur çayı soğuk algınlığına, rahatlamaya, regl dönemi sancılarına ve kansızlığa iyi gelmektedir. Biberiye çayı dikkat dağınıklığına, mikropların yayılmasını önlemeye iyi gelmektedir. Kuşburnu çayı soğuk algınlığına, kabızlık ve sindirim bozukluğuna iyi gelmektedir. Maydanoz çayı ödem atıcı ve iltihap sökücü bir çaydır.

Kekik çayı diş ağrılarına iyi gelmektedir. Kekik çayı antiseptik bir özellik göstermektedir. Melisa çayı dinlendirici bir etkiye sahiptir. Melisa çayı uyku bozukluklarında ve stresi yok etmek için kullanılmaktadır. Nane çayı gergin kasların yumuşamasına ve diş sorunlarında kullanılmaktadır. Rezene çayı sakinleştirici etki sağlamakta ve sindirim bozukluğu, gaz giderici olarak faydaları bulunmaktadır. Kiraz sapı çayı en önemli faydası ödem atarak yağ yakımı konusunda yardımcı olması ve kilo vermeyi sağlamasıdır.

Yazarlar