Yaşam Bitkilerde Ve Çiçeklerde Pamuklanma Neden Olur, Nasıl Geçer?

Bitkilerde Ve Çiçeklerde Pamuklanma Neden Olur, Nasıl Geçer?

07.12.2020 - 15:42 | Son Güncellenme:

Pek çok kişi genel olarak yaşadığı çevreye güzellik eklemek, fiziksel ve ya ruhsal sağlığa olan faydalarından yararlanmak için çiçek ve ya bitki yetiştirmektedir. Bitki ve çiçekler yaşanılan ortamların havasını temizlerken bunun yanı sıra kişileri mutlu etmektedir. Bu nedenle sizler için bitkilerde ve çiçeklerde pamuklanma neden olur ve pamuklanma nasıl geçer? İşte, tüm detaylar.

Bitkilerde Ve Çiçeklerde Pamuklanma Neden Olur, Nasıl Geçer

Bahçe ve de balkonlarda yetiştirilmekte olan çiçek ve ya bitkiler genellikle yaz mevsiminin bittiği ve yağmurların başladığı dönemde hastalanmaktadır. Ev bitkileri de nemin hastalık yapmakta olan etkisine fazla sulama sebebi ile maruz kalmaktadır. Bu nedenle, yetiştirilen bitki çeşidi fark etmeksizin suya ihtiyacı olduğunu ve günün hangi saatinde sulanması gerektiğini öğrenmekte fayda vardır.

Haberin Devamı

 Bitkilerde ve Çiçeklerde Pamuklanma Neden Olur?

 İnatçı ve ya hızlı yayınlan hastalık olan pamuklanma yani unlu bit hastalığı halk arasında pamukçuk hastalığı adı ile de bilinmektedir. Genel olarak karanfil, difenbahya gibi bazı çiçeklerde çok sık rastlanmaktadır. Nemin neden olduğu pamuklanma durumunda bitki özsuyu ile beraber beslenmektedir. Hastalık, yaprak düğümlerinde ya da saplarda pamukçuğa benzemekte olan beyaz tepecikler oluşturmaktadır. Bu pamuklanma hastalığı ayrıca, yaprak sapları ya da çiçeklerde yapışkan bir madde bırakmaktadır. Bu madde bitkinin fotosentezini etkilemekte ve bitki solmaya başlamaktadır.

 Bitkilerde ve Çiçeklerde Pamuklanma Nasıl Geçer?

 Bitkilerde ve ya çiçeklerde pamuklanma oldukça önemli bir konudur. İlk olarak bitki ya da çiçekte oluşan beyaz tepeleri pamuk ve ya temiz bir bez ile temizlemek gereklidir. Hastalık ile mücadele etmek için geliştirilmekte olan kimyasal ilacı, her zaman için mutlaka bir uzmandan temin edinerek belirtilen miktarlarda ve de belirtilen zamanlarda bitkiye uygulanmalıdır.

Haberin Devamı

 Bitki Hastalıkları İle Mücadele Konusunda Organik Yöntemler

 Bitki hastalıkları ile mücadele etmek adına geliştirilen kimyasal ilaçlar ve ya zirai ilaç satma yetkilerine sahip seralarda bulunabildiği amacıyla her zaman temin etmek mümkün olmaz. Bu durumda, evde hazırlanabilen organik yardımcılar uygulanmaktadır.

 Bu amaç ile 1 yemek kaşığı adaçayı ve ya kekik yaprağı, 1 litre su içine eklenip iyice karıştırılır. Bir gece bekletilir ve ardından püskürtme kabına alınır. Böylece uygulanır.

Yazarlar