Püf Noktası Bitter Çikolata Kaç Kalori? Bitter Çikolata Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Bitter Çikolata Kaç Kalori? Bitter Çikolata Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

20.10.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

Çikolata, büyük küçük herkesin severek tükettiği yiyeceklerden biridir. Özellikle bitter çikolatanın vücut için pek çok faydası bulunur. Bitter çikolata kaç kalori? Bitter çikolata protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Bitter Çikolata Kaç Kalori Bitter Çikolata Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Bitter çikolata içerisinde vücut için oldukça değerli olan flavonoid bulunur. Bunun yanında bitter çikolata kolesterolün düşmesine de yardımcı olan bir besindir. Düzenli tüketimi zihinsel sağlığı iyileştirici etkisi bulunur.

Haberin Devamı

Bitter Çikolata Kaç Kalori?

Bitter çikolata seçerken kakao oranı yüksek olan çikolataların tercih edilmesi gerekir. Küçük bir paket %60 kakao oranı olan bitter çikolata 226 kaloridir. Bitter çikolatanın içerisinde bulunan kalori değerlerine göre kalorisi de değişiklik gösterir. %70 kakao oranına sahip olan bitter çikolataların kalorisi 550-600 kalori arasında değişiklik gösterir.

Bitter çikolatanın kakao oranı düşük olduğunda ve içerisindeki süt ile şeker miktarı arttığı zaman kalori değerinde de yükselme olacaktır. Bu sebeple diyet yapan kişilerin en az %70 kakao oranına sahip bir parça bitter çikolata tüketilmesi önerilir. 

Bitter Çikolata Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nasıldır?

%70 oranında kakao içeren 100 gramlık bitter çikolatanın kalorisi yaklaşık 550 kalori kadardır. Karbonhidrat oranı 46.3 gram, şeker 24.2 gram, manganez 2 gram, yağ 43.1 gram, protein 7.9 gram kadardır.

Haberin Devamı

Bitter çikolatanın kakao oranının yüksek olması durumunda diğer besin maddeleri de yüksek olur. 50 gramlık bir çikolata bir kişinin günlük alması gereken lifin %25'ini karşılar.

Yazarlar