Editörün Seçtikleri Bu illetten kurtulmalıyım

Bu illetten kurtulmalıyım

10.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu illetten kurtulmalıyım

Bu illetten kurtulmalıyım





Cesedi, Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda bulunan Türkiye eski Yüz Güzeli Burçin Bircan'ın (20), uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için 9 Aralık 2003'te Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'ne (AMATEM) başvurduğu ortaya çıktı.
Bircan'ın ölümüyle ilgili soruşturma sonucu, Bircan'a AMATEM'den 13 Ocak 2004'e gün verildiği belirlendi. AMATEM Başhekimi Prof. Dr. Musa Tosun, Bircan'ın biri 22001, diğeri 9 Aralık 2003'te iki müracaatı bulunduğunu söyledi.
Bircan'a 9 Aralık'ta ayakta tedavi uygulandığını ve 13 Ocak 2004'te yatırılmak üzere randevu verildiğini belirten Tosun, parası olmadığı için kabul edilmediği iddiasını ise, "Parası olmadığı için kimse geri çevrilmiyor" diyerek yanıtladı. Geç randevuyu da yatak yetersizliğine bağlayan Tosun, AMATEM yetkilileri hakkında ise, yasal hata olmadığı için işlem yapmadıklarını kaydetti.

Menajeri ifade verdi
Bircan'a uyuşturucuyu Beyoğlu Tarlabaşı'nda satan torbacıyı arayan polis ise, 'Ford Models Super Model Of The World' Türkiye eski birincisi genç kadının menajeri ve Top Model Agency'nin sahibi Cavidan Akyol'un ifadesini aldı.
Kesin ölüm nedeni araştırılan Bircan'ın günlüğünü de incelemeye alan polis, Bircan'ın Narkotik Şube'de kaydının olmadığını bildirdi. Polis kayıtlarına göre, İstanbul'da son iki ayda uyuşturucudan 15 kişi can verdi.

Burçin Bircan'ın günlüğünden:
Burçİn Bircan'ın 2003'ün son üç haftasını tedavi amacıyla Balıklı Rum Hastanesi'nde geçirdiği öne sürüldü. Burçin'in, tedavi süresince 30 sahifelik günlük tuttuğu ve yazılarında uyuşturucudan kurtulmak için çok çaba sarfettiği belirtildi. Burçin günlüğe "Uyuşturucu illetinden artık kurtulmak istiyorum. Beni ve hayatımı mahvetti. Ancak çok zorlanıyorum. Eğer kurtulursam hayata yeniden başlayacağım" diye yazdı.



YAŞAM


AMATEM alsa kurtulabilirdi
UZAYA ÇIKARMA
Milliyet yarışması hayatını değiştirdi
Suç çetesine darbe
Ne yiyeceğimizi şaşırdık!
Çat pat Türkçeyle stand up yapıyor
Estetikte üçü bir arada!..
Kâinatın vesikalığı
Trilyonluk yumurtalar açık artırmaya çıktı...
Deniz maymunu Mars'a gitti
Dalgaların kraliçesi
Gençlik aşısı bira
49'luk öğretmene 11'lik 'sevgili'

Yazarlar