Yaşam Bülent Erkmen’in ‘Son İşler’i sergileniyor

Bülent Erkmen’in ‘Son İşler’i sergileniyor

18.03.2012 - 23:49 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en önemli grafiker ve tasarımcılarından biri olan Bülent Erkmen’in, 2004 yılından bu yana yaptığı çalışmalarından oluşan “Son İşler 2” sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 20 Mart-5 Mayıs günleri arasında izlenebilir.

Bülent Erkmen’in ‘Son İşler’i sergileniyor

Erkmen’in sanat ve kültür alanına odaklanan çalışmalarının ağırlık taşıdığı “Son İşler 2” sergisinde, Lizbon Ulusal Çini Müzesi’nde sergilenen çini tasarımı, İstanbul sokak adı ve kapı numarası tabelaları, 15. Tiyatro Festivali ve 4. Tiyatro Olimpiyatları için tasarladığı “İki Kişilik Bir Oyun” ve “İstanbul Çikolataları” gibi farklı tasarım konuları yer alıyor.
Sergide, Erkmen’in 15 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğü Arredamento Mimarlık dergisi kapakları, üç ayrı sezon için üç ayrı konseptle geliştirdiği İstanbul Devlet Tiyatrosu afiş dizileri, Osmanlı Bankası Müzesi’nin yeni sergileme tasarımlarının yanı sıra uluslararası etkinlikler için yaptığı “Frida ve Diego”, “Fukuda”, “Tomaszewski” ve “İran Seçimleri” afişleri ile “Hepimiz Hrant Dink’iz” kitabı, Ferit Edgü için hazırladığı “Elde Yapım Kitaplar” dizisi de sergileniyor. Serginin ayrı bir bölümünü ise Erkmen’in “Gazete Tasarım Günleri”nde yaptığı konuşmanın filmi oluşturuyor.

Yazarlar