Estetik Burun estetiğinde yeni bir devir “Piezo Rinoplasti”

Burun estetiğinde yeni bir devir “Piezo Rinoplasti”

05.01.2016 - 13:31 | Son Güncellenme:

Her alanda olduğu gibi burun estetiğinde de teknolojik aletler gün geçtikçe artmakta. Dünyada da pek çok estetik cerrahın burun ameliyatlarında tercih ettiği “Piezo Rinoplasti” hastaya ve hekime büyük bir kolaylık sağladığını göstermekte.

Burun estetiğinde yeni bir devir “Piezo Rinoplasti”

Ülkemizde sınırlı sayıda estetik cerrahın uyguladığı bu yöntemi çok sık kullanan KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk İnanlıPiezo Rinoplasti” tekniği ile morlukların ve şişliklerin oldukça azaldığı bir teknolojik döneme geçildiğini belirtiyor. Prof. Dr. Selçuk İnanlı, ayrıca başarılı bir burun estetiği için burnun dış kısmının güzel olmasının dışında burnun iç kısmınında son derece fonksiyonel olması gerektiğinin altını çiziyor.

Her doktorun bilgisinin, görgüsünün, vizyonunun, ameliyat tekniğinin, tecrübesinin ve yaklaşım tarzının birbirinden tamamen farklı olduğunu belirten İnanlı, dikkat edilmesi gerekenler arasında;

Doktorun önceki sonraki vakalarının nasıl olduğunu, başarısının nasıl şekillendirdiğini ayrıca hasta ve hekim arasındaki iletişimin kuvvetli olması gerektiğini sıralıyor.

Öncesi sonrası fotoğraflar hasta doktor iletişimini kuvvetlendiriyor
Burun estetiği operasyonu öncesi hastalarına öncesi ve sonrası fotoğrafları gösterdiklerini belirten İnanlı, bu yöntemin hastaların beklentilerini karşılamak açısından önemli olduğunun altını çiziyor. Öncesi sonrası fotoğrafların hastalara karar verme sürecinde daha kolaylık sağladığını ifade ediyor. Bilgisayar programı üzerinden hastayla birlikte en uygun burun tasarımını yaptıklarını açıklayan İnanlı, hastayı dinleme sürecinde ise estetik operasyona eklemek istedikleri noktayı onlardan aldıklarını belirtiyor. Bu yöntem sayesinde hastanın gerçek dışı beklentilerinin önüne geçtiklerini anlatan İnanlı, hasta ile doktor iletişiminin daha sağlıklı bir zemine oturduğunu ifade ediyor.

Burun estetiğinde dış görünüşün önemi kadar iç kısmınında fonksiyonel olması gerekir!
Prof. Dr. Selçuk İnanlı, burun estetiği operasyonlarında rahat bir nefes için burnun iç kısmının ve dışının ayrı düşünülmemesi gerektiğine değinirken, burnun içersindeki yapının ameliyat sonrası sorun teşkil etmemesi için ameliyatlarını içeriden dışarıya doğru yaptığını vurguluyor. Burun estetiğinin fiziksel prensiplerle ayakta durduğunu belirten İnanlı, KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı olarak burnun fonksiyonel ve estetik bir organ olduğunu açıklıyor. Burun operasyonlarının bir solunum yolları cerrahisi olduğunu anlatan İnanlı, bu operasyonlarda ise estetik ve fonksiyonelliği birlikte harmanlamak gerektiğini vurguluyor. Ağırlıklı olarak hastalarında açık rinoplasti operasyonları uyguladığını söyleyen İnanlı, bu yöntemi ise daha verimli ve daha fazla modifikasyona (düzeltmeye) izin vermesinden dolayı tercih ettiğini belirtiyor. Operasyonlarının minimum 3.5 - 4 saat arası sürdüğünü anlatan İnanlı, burnu yeniden yapılandırmaları sayesinde burnun ömür boyu çökmemesini sağlamaya çalıştıklarını ifade ediyor.

Burun kemiklerini kırmada “Taş Devri”ne son veren yöntem “Piezo Rinoplasti”
Tüm dünyada son 2 yıldır popüler olan Piezo Rinoplasti’de kemik kesme işlemi yani Piezo elektrik ve Piezometrik elektrik akımlarıyla burun kemiklerini ayırma işlemlerini uyguladıklarını belirten İnanlı, bu sayede operasyonda istenmeyen kırılma ve kesilmelere olanak vermediklerini anlatıyor. Mikron seviyesinde titreşimlerle burnun içindeki yumuşak dokulara ve mukozaya zarar vermediklerini açıklayan İnanlı, bu sayede ise hastalarda daha az travma, şişlik ve morluk yaşandığını belirtiyor.

Burun açısından sorunlu bir milletiz!
Ülkemizdeki burun tiplerinin Avrupalı ve Amerikalı burunlardan ırksal olarak farklı olduğunu belirten İnanlı, Türklerin burnunun kemerli, düşük ve cilt yapısının ise daha kalın olduğunu açıklıyor. Ortadoğu ülkelerinin genomlarına baskın olarak sahip olduğumuzu söyleyen İnanlı, burun açısından sorunlu bir millet olduğumuza dikkat çekiyor.

Angelina Jolie ve Nicole Kidman burnu
Ünlülerin burun, dudak gibi organlarının tıpa tıp aynısını isteyen hastalarla sık sık karşılaştıklarını belirten İnanlı, insanların Angelina Jolie, Liv Tyler veya Nicole Kidman gibi ünlülerin burunlarına sahip olmak istediklerini söylüyor. Herkesin yüz dinamiklerinin bir başka kişiden farklı olduğunun altını çizen İnanlı, kişiye özel burun estetiği yaptıklarını ve bu yüzden bu kadar uzmanlık ve tecrübe isteyen bir alan olduğunu vurguluyor.

Yazarlar