Püf Noktası Çamaşır suyu lekesini yok eden tüyo! Temizlik uzmanları böyle yapıyormuş

Çamaşır suyu lekesini yok eden tüyo! Temizlik uzmanları böyle yapıyormuş

01.05.2024 - 17:10 | Son Güncellenme:

Çamaşır suyu kıyafetlerinize damlayıp rengini değiştirdiyse dert etmenize gerek yok. Evdeki malzemelerle lekeyi çıkarabilirsiniz.

Çamaşır suyu lekesini yok eden tüyo Temizlik uzmanları böyle yapıyormuş

Evimizin pek çok alanında kullandığımız çamaşır suyu lekesi her ev kadınının korkulu rüyası. Kıyafete damladığı gibi kumaşın rengini değiştiriyor. İçeriğinde bulunan kimyasallar rengindeki değişikliğin en önemli başlıca nedenlerinden birisi. Ancak temizlik uzmanlarının kullandığı bu yöntemle çamaşır suyu lekesi artık tarih olacak.

Haberin Devamı

KARBONAT EN ETKİLİSİ

Çamaşır suyu lekesini gidermek zor gibi görünse de bazı doğal malzemelerle kurtulmak mümkün. Özellikle herkesin evinde bulunan karbonat, bu imdada yetişen etkili yöntemlerin başında geliyor.

Bunun için bir kabın içinde su ve karbonatı karıştırmanız gerekiyor. Yoğun bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından çamaşır suyu lekesinin üstüne iyice sürün. Bir süre beklettikten sonra fırçayla üzerini çitileyin.

Çamaşır suyu lekesini yok eden tüyo Temizlik uzmanları böyle yapıyormuş

BEYAZ SİRKE MUCİZESİ

Beyaz sirke, çamaşır suyu lekelerinden kurtulmak için bir diğer etkili yöntemlerden. İlk olarak, çamaşır suyunun lekeli bölgesini güzelce durulayın. Daha sonra bir bez parçasını beyaz sirkeye batırarak ıslatın. Islanan bezi, lekeli bölgeye uygulayın ve leke çıkana kadar nazikçe ovun.

Haberin Devamı

Leke üzerinde kalan sirke kalıntılarını temizlemek için soğuk suyla durulayın. Sirke içerdiği asit sayesinde çamaşır suyu lekelerini etkili bir şekilde çıkarabilir. Ancak bu durum beyaz sirke için geçerlidir. Diğer sirke çeşitleri kumaşlara zarar verebilir, bu yüzden yalnızca beyaz sirke kullanılmalıdır.

LİMON SUYU VE TUZ KARIŞIMI

Güçlü asidik özellikleriyle bilinen limon suyu ve tuz karışımı, çamaşır suyu lekeleriyle mücadelede kesin çözümler sunabilir. Bir miktar limon suyu ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı lekenin üzerine uygulayın ve güneşte kurumaya bırakın. Son olarak, giysiyi makinede yıkayabilirsiniz. Bu yöntem, lekelerin giderilmesinde oldukça etkili olabilir.

Yazarlar