Püf Noktası Çekmiş kıyafetleri eski haline getiren tüyo! Yarım saat bekletmek yetiyor

Çekmiş kıyafetleri eski haline getiren tüyo! Yarım saat bekletmek yetiyor

14.12.2023 - 12:32 | Son Güncellenme:

Kıyafetinizi yepyeni aldınız ve hatta hiç giymeden yıkamaya attınız. Daha giymediğiniz kıyafetinizin çektiğini gördüyseniz üzülmeyin. Çözümü çok basit. Çekmiş kıyafetleri eski haline getiren bu tüyo ile kıyafetlerinizi kurtarabilirsiniz.

Çekmiş kıyafetleri eski haline getiren tüyo Yarım saat bekletmek yetiyor

En sevdiğiniz kıyafetleriniz veya daha hiç giymeden yeni aldığınız giysileriniz yıkadıktan sonra çekmesi oldukça can sıkıcı bir durum. Kumaşın türü, makinenizin yıkama ayarı kıyafetlerinizin çekmesine neden olabilir. Ancak bu gibi durumlarda kıyafetlerinizi gözden çıkarmaya gerek yok. Birkaç basit işlem sonrası kıyafetlerinizi eski büyüklüğüne kavuşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

SAÇ KREMİ ESNETİYOR

Günlük yaşamda veya yıkama sırasında çeken kıyafetleriniz canınızı mı sıkıyor?  Saç kremi kullanarak kıyafetlerinizi eski canlılığına kavuşturmanın ve onlara yumuşacık bir dokunuş katmanın kolay bir yolu var! İşte bu pratik yöntemin adımları…

İlk olarak, bir kova veya geniş bir kabın içine ılık su ekleyin. Ardından, suyun üzerine bir bardağın çeyreği kadar saç kremi ekleyin. Saç kremi, kıyafetlerinizi hem yumuşatmak hem de eski formuna döndürmek için ideal bir çözümdür.

Çekmiş kıyafetleri eski haline getiren tüyo Yarım saat bekletmek yetiyor

Hazırladığınız karışımı iyice karıştırın, böylece saç kremi su ile homojen bir şekilde birleşir. Çekmiş olan kıyafetleri su ve saç kremi karışımının bulunduğu kovaya atın ve yaklaşık 30 dakika boyunca bekletin. Bu süre, kıyafetlerinize esneklik kazandırmak ve saç kremi karışımını emmelerine olanak tanımak için önemlidir.

Haberin Devamı

DİKKATLİCE GERDİRİN

Bekleme süresi sona erdiğinde, kıyafetleri kovadan çıkarın ve nazikçe eski formuna gelene kadar dikkatlice gerdirin.

Kıyafetleri sıkmadan ıslak bir şekilde doğal olarak kurumaya bırakın. Bu adım, saç kremi ve su karışımının kıyafet üzerindeki etkisini artırmaya yardımcı olacaktır.

Not: Sirke kullanmak zorunlu değildir, ancak özellikle bir kazağı esnetmek istiyorsanız, beyaz sirke eklemeyi düşünebilirsiniz.

Yazarlar