Yaşam Cepten trafik ve yol tarifi

Cepten trafik ve yol tarifi

30.12.2008 - 00:31 | Son Güncellenme:

#10

İstanbul Büyükşehir’in yeni sistemi, trafik durumu ve alternatif yolları cep telefonunda gösteriyor

Cepten trafik ve yol tarifi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yol ve trafik durumunu cep telefonlarından öğrenilmesini sağlayan “Ceptrafik”in yeni ve daha gelişmiş versiyonu olan “İBB Ceptrafik+” adlı sistemi dün hizmete soktu. Turkcell ve Microsoft’un ortak çalışmaları sonucunda geliştirilen “İBB Ceptrafik+” projesinin tanıtım toplantısı dün İBB’nin Saraçhane’deki binasında yapıldı.

400 bin kişi kullanıyordu
Windows mobile teknolojisi bulunan Turkcell abonesi cep telefonları veya cep bilgisayarları kullanıcıları tarafından kullanılabilecek olan yeni sistem, önceki versiyonundan daha gelişmiş özeliklere sahip.
Bugüne kadar 400 bin kişi tarafından kullanılan eski sistemin aksine, bu kez kişi cep telefonlarından yol durumuna baktığında sistem, cep telefonun sinyal aldığı baz istasyonun yardımıyla kişinin direkt olarak bulunduğu noktanın trafik durumunu ekrana getiriyor.
Sisteme abone olan kişi, cep telefonundan trafiğin yoğunluğu, kamera görüntülerini, trafik akışı hızını ve bulunduğu noktadaki alternatif yolların trafik durumuna da ulaşabiliyor.

İlk yıl ücretsiz olacak
İlk bir yıl boyunca ücretsiz olan abonelik, sonraki yıllar için ayda 5 YTL veya 40 kontörle ücretlendirilecek. Sisteme abone olmak için, cep telefonundan “trafik” yazıp 1530’a kısa mesaj atmak yeterli olacak.

Yazarlar