Püf Noktası Çim Tohumu Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Çim Tohumu Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

16.01.2022 - 03:46 | Son Güncellenme:

Çim tohumu ne olduğu ve çeşitlerinin neler olduğu merak edilen tohumlar arasındadır. Özellikle kullanım alanı geniş olmasından dolayı çim tohumu araştırılan tohumlardan biridir. Bu bakımdan çim tohumunun ne olduğunu öğrenebilir ve çeşitlerinin de ne olduğunu bilebilirsiniz. Çim tohumu nedir, çeşitleri nelerdir? Nasıl kullanılır merak edilen tüm detayları ile derledik.

Çim Tohumu Nedir, Çeşitleri Nelerdir Nasıl Kullanılır


Çim tohumu genelde bahçelerde tercih edilen ve birçok çeşidi olan bitkidir. Çimlerin hangi amaçla kullanılacağı hangi çeşidinin seçileceğinin belirlenmesi için önemlidir.

Çim Tohumu Nedir, Çeşitleri Nelerdir?

Çim tohumu genelde bahçelerde tercih edilen bir bitkidir. Çim tohumu çeşitleri Lolium perenne, Festuca arundinaccea, Poa pratensis, Festuca rubra rubra, Festuca ovina, Festuca rubra commutata ve Festuca rubra trichopylla'dır. Çimin nerede kullanılacağı hangi çimin seçileceği konusunda yardımcı olur. Bu nedenle çim çeşidine karar vermeden önce mutlaka çimin kullanım alanının belirlenmesi gerekir.

Çim Tohumu Nasıl Kullanılır?

Çim ekilmeden önce toprağın uygun hale getirilmesi gerekir. Kışlık çim için ekim zamanı eylül ya da ekim ayları, yazlık çim için ise uygun zaman mart ile nisan ayları olarak bilinir. Toprağın ısı kontrolü yapıldıktan sonra yumuşatılarak ekime uygun hale getirilmesi gerekir.

Zararlı otlarında ayıklanması ve çimin yumuşak ve temiz bir toprağa ekilmesi gerekir. Toprak çim ekilmeden önce eğer gübrelenirse çimler daha gür ve daha sağlıklı çıkar. Çim bitkisinin köklenmesi için genelde fosforlu gübrelerin kullanılması önerilir.

 

Yazarlar