Editörün Seçtikleri Clinton, kapalı gişe

Clinton, kapalı gişe

22.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Clinton, kapalı gişe

Clinton, kapalı gişe

       ABD Başkanı Bill Clinton'ın hayatından kesitler sunan "Primary Colors" adlı film Amerika ve Avrupa'da kapalı gişe oynuyor. Monica nedeniyle köşeye sıkıştığı bir dönemde vizyona giren yapımda Clinton'ın, başkan olmak için yaptığı numaralar ve seks skandalları gündeme getiriliyor.
       Türkiye'de de "Kirli Savaş" adıyla gösterime giren filmde Hollywood'un gözde aktörlerinden John Travolta Clinton rolünde. Travolta'ya İngiliz sinemasının güçlü kadın oyuncusu Emma Thompson eşlik ediyor.
       "Beyaz Perde" de ikinci baharını yaşayan Travolta üstlendiği rolün önemine değiniyor: "Başkan'ın özel hayatı beni ilgilendirmiyor. Onu oynamak bana büyük bir zevk verdi. Clinton ile iki kez karşılaştım, ikisinde de havadan sudan konuştuk." Ünlü aktöre göre Amerikan halkının yüzde 70'i Clinton'ı politikalarında başarılı bulduğu için görevden ayrılmasına gerek yok.

       Mike Nichols'un yönettiği "Primary Colors"un süresi 2 saat 23 dakika. Travalto rolü Clinton'a olan benzerliğiyle kapmış. Oscar ödüllü Thompson da Hillary Clinton'ı canlandırıyor.




Yazarlar