Yaşam "Dağ" sizi derinden etkileyecek!

"Dağ" sizi derinden etkileyecek!

09.11.2012 - 16:52 | Son Güncellenme:

‘Nefes’ bir tuvalse ‘DAĞ’ filmi bir sonraki sayfayı görmek için çıldıracağınız bir roman!

Dağ sizi derinden etkileyecek

Biri uzun, diğeri kısa dönem iki asker. Ayrı dünyaların insanı iki gencin dağdaki yaşam mücadelesini anlatan bir insan hikayesi DAĞ filmi internette paylaştığı fragman ve görüntüleri ile paylaşım rekorları kırıyor. Filmin Facebook sayfası vizyona girmeden 15.183 kişi tarafından beğenildi.

Nefes benzetmelerine Hakan Gence ile gerçekleştirdiği röportajında “‘Nefes’ bir tuvalse ‘DAĞ’ filmi bir sonraki sayfayı görmek için çıldıracağınız bir roman!” açıklaması yapan filmin yönetmeni Alper Çağlar ‘Nefes: Vatan Sağolsun’ sevenlerini heyecanlandırdı.

“Bir ölür, bin dirilir.”

DAĞ, iki genç askerin kardeşlik ve cesaret kavramlarını keşfettiği bir kahramanlık öyküsü olarak karşımıza çıkıyor. Bir askeri birlikten gönderilen dört kişilik ekip sıradan bir iletişim anteninin tamir görevi sırasında hiç beklenmedik bir şekilde terörist pususuna düşer. Hayatta kalan uzun dönem er ve kısa dönem çavuş iki genç asker ilk kez aralarındaki didişmeyi bir kenara bırakıp esas düşmana karşı beraber mücadele edeceklerdir. İki tüfek, dört şarjör ve arızalı bir telsiz dışında sahip oldukları tek şey hayatta kalma içgüdüleri ve güçlü iradeleridir.

Filmin genç yönetmeni ve senaristi Alper Çağlar, 2004 yılından beri çok sayıda tanıtım filmi ve ödüller alan kısa filmlere imza atan bir isim. Çağlar aynı zamanda 30 yaşın altında Türkiye’de uzun metraj film çeken yönetmenlerden olup bugüne kadar tüm kurmaca projelerini yine kendisi kurguladı.

Dağ filminde bıçkın serseri askeri Bekir'i oynayan Ufuk Bayraktar , Zeki Demirkubuz’un keşfettiği yeni nesil Türk sinemasının en yetenekli oyuncularından biri olarak biliniyor. Filmin diğer başrol oyuncusu Çağlar Ertuğrul ise ünlü oyuncu Jack Gyllenhaal’e benzerliği ile kızların gözdesi olarak son dönemde yıldızı parlayan oyunculardan. DAĞ filmindeki performansıyla erkeklerinde gönüllerini kazanacağa benziyor.

Filmin diğer oyuncuları arasında Fırat Doğruloğlu, Cengiz Coşkun, Mesut Akusta, Gözde Mutluer ve İpek Bağrıaçık yer alıyor.

Yazarlar