Sağlık Demir Eksikliği İçin Ne Yenmeli? Demir Eksikliği Olanlar Nasıl Beslenmelidir?

Demir Eksikliği İçin Ne Yenmeli? Demir Eksikliği Olanlar Nasıl Beslenmelidir?

09.03.2021 - 16:36 | Son Güncellenme:

Demir eksikliği özellikle çocuklarda çok görülen bir durumdur. Sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de demir eksikliği görülebilir. Demir vücudun ihtiyaç duyduğu en önemli maddelerden bir tanesidir. Dolayısıyla demir eksikliği mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Demir eksikliği ile ilgili araştırmalar günümüzde de devam etmektedir. Peki demir eksikliği için ne yenmeli? Demir eksikliği olanlar nasıl beslenmelidir? İşte demir eksikliği ile ilgili her şey.

Demir Eksikliği İçin Ne Yenmeli Demir Eksikliği Olanlar Nasıl Beslenmelidir

 Demir eksikliği sonucunda vücutta birçok belirti ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla demir eksikliği mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Demir eksikliği için yenilebilecek demir bakımından zengin olan gıdalar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Demir Eksikliği İçin Ne Yenmeli?

 1) Ispanak

 Ispanak demir bakımından en zengin olan sebzelerden bir tanesidir. Dolayısıyla ıspanak mutlaka tüketilmesi gereken bir gıdadır. Ispanak vücudun bütün demir ihtiyacını karşılar. Kısa süre içerisinde demir eksikliğini düzenli tüketilmesi durumunda geçirmektedir.

 2) Kırmızı Et

 Kırmızı et hem protein bakımından hem de demir bakımından çok zengindir. Bunun sonucunda kırmızı et tüketimi son derecede önemlidir. Bundan dolayı demir eksikliği çeken kişilerde kırmızı et düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

 3) Lahana

 Demir bakımından bir diğer zengin olan gıda ise lahanadır. Lahana hem kolay sindirilen hem de demir bakımından zengindir. Lahana besin değerleri bakımından yüksek olan gıdalardandır.

Haberin Devamı

 4) Kabak

 Demir eksikliği yaşayan kişilerde doktor tarafından önerilen bir diğer gıda ise kabaktır. Kabak demir bakımından son derecede zengindir. Düzenli olarak kabak tüketimi sonucunda vücutta demir eksikliği belirtileri önemli ölçüde giderilir.

 Demir Eksikliği Olanlar Nasıl Beslenmelidir?

 1) Kahvaltı

 Demir eksikliği olan kişiler özellikle sabah kahvaltılarında demir bakımından zengin olan gıdaları tüketmeleri gerekmektedir. Kahvaltılarda özellikle kırmızı et tüketimi bu konuda önem teşkil etmektedir. Aynı zamanda patates de yine demirden dolayı zengindir. Kahvaltıda patates tüketimi de demir eksikliği açısından önemlidir.

 2) Balık

 Balık hem omega bakımından hem de demir bakımından son derecede zengindir. Balık tüketimi ile birlikte demir eksikliği önemli ölçüde geçer. Özellikle büyük balıklar olan palamut ve somun balıkları demir eksikliği tedavisinde ilk olarak tercih edilen gıdalardan bir tanesidir.

Yazarlar