Evcil Hayvan Deniz Salyangozu Nedir? Ne İle Beslenirler?

Deniz Salyangozu Nedir? Ne İle Beslenirler?

20.10.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Yeryüzünde insanoğlunun dışında pek çok varlık vardır. Bu canlılar karada, havada ve deniz ya da göl ve nehirlerde yaşamaktadırlar. En çok merak edilen ve az bilinen canlılar suda yaşamakta olanlardır. Özellikle dalgıç sporları gibi alanlarla ilgili olan kişilerin çok daha iyi bildiği bir deniz canlısı da deniz salyangozudur. Deniz salyangozu hakkında bilgi edinmek için farklı mecralarda araştırma yapılmaktadır. Değişik kaynaklardan deniz salyangozları hakkında bilgi sahibi olunmak istenmektedir. İşte ilgiyle okuyacağınız deniz salyangozu nedir deniz salyangozu ne ile beslenir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Deniz Salyangozu Nedir Ne İle Beslenirler

Aslında "deniz salyangozu" suda yaşayan bir grup canlıya verilen ortak bir isimdir.

Haberin Devamı

 Deniz Salyangozu Nedir?

 Salyangozlar sadece denizde yaşamazlar. Tatlı suda, denizde ve tüm çevrede görülebilen bir canlı türüdür. Daha çok sonbaharda görülebilen salyangozlar nemli yerleri severler ve yağışın bolca olduğu yerlerde görülürler. Çünkü salyangozlar için yağış ve nem hayati öneme sahiptir.

 Deniz salyangozları ise denizde yaşayan çeşididir. Fakat yararlı bir canlı olduğu için özellikle akvaryum sahipleri akvaryumlarında deniz salyangozu bulundururlar. Öte yandan "deniz salyangozu" tuzlu suda yaşamakta olan karından bacaklılardan yumuşakçaların ortak ismidir. Yani karada ve de tatlı suda yaşayan ve kabukları olan salyangozları kapsayan bir tanımdır.

 Ne İle Beslenirler?

 Genellikle 15 cam civarında olup en fazla 20 cm olabilen salyangozlar etoburlar grubunda yer alan canlılardan olup, istiridye, midye ve küçük kabuklularla beslenmektedirler. 

 

Yazarlar