Sağlık Dermapen Nedir, Faydaları Nelerdir? Dermapenin Yan Etkileri Var Mıdır?

Dermapen Nedir, Faydaları Nelerdir? Dermapenin Yan Etkileri Var Mıdır?

13.12.2020 - 03:53 | Son Güncellenme:

Cilt bakımı hem erkekler hem de bayanlar için çok önemli bir durumdur. Cilt bakımlarında uygulanan işlemlerinden birisi de dermapen uygulamasıdır. Dermapen uygulamaları son yıllarda en çok araştırılan ve en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Peki dermapen nedir, faydaları nelerdir? Dermapenin yan etkileri var mıdır? Sizlere dermapen uygulamaları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Dermapen Nedir, Faydaları Nelerdir Dermapenin Yan Etkileri Var Mıdır

Sivilceler, akneler, yaşlılık lekeleri ve kırışıklıklar ciltte oluşan büyük problemlerden birkaçıdır. Bu durumları ortadan kaldırmak veya mümkün oldukça geciktirmek için son yıllarda dermapen uygulamaları yapılmaya başlanmıştır.

Dermapen Nedir?

Dermapen uygulaması yüzdeki yaşlanma bulgularını görünümünü azaltmak, cildi sıkılaştırmak ve daha temiz ve daha bakımlı bir görünüme ulaşmak için başvurulan yöntemlerden birisidir. Bu uygulamanın tarihi Çin'e dayanmaktadır. Günümüzde ise modern tıbbı ile bu uygulama dermapen adını almaktadır. Dermapen uygulaması yüz, boyun, el, göbek çevresi, saç ve doku kaybı olan bölgelere uygulanılabilir.

Dermapen uygulaması en iyi cilt bakım uygulaması olarak seçilmiştir. Aynı zamanda ciltte akne, suçiçeği ve çatlak izleri konusunda da başarılı bir tedavi yöntemi olmasından dolayı çok sık tercih edilmektedir. Cildin üst tabakası olan epidermise zarar vermemektedir. Bu nedenle cilde zarar vermeyip tahriş etmeden uygulanan bir yöntem olarak bilinmektedir.

Dermapen Faydaları Nelerdir?

Dermapen güzellik merkezleri ve doktorlar tarafından uygulanan bir yöntemdir. Ciltte bulunan problemlerin tedavisinde kullanılan dermapen uygulamasının pek çok avantajı bulunmaktadır. Dermapenin cilde olan faydaları şunlardır:

- Sivilce ve sivilce izlerine iyi gelmektedir.
- Ciltteki kırışıklıkların azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
- Güneş lekelerin azalmasına yardımcı olur.
- Geniş gözenek gibi problemleri çözer.
- Ciltteki çatlakları giderir.
- Göz çevresinde oluşan kararma ve morlukları azaltır.
- Cilt çatlaklarına iyi gelir.
- Güneşte hasar alan ciltlere iyi gelir.
- Yaraların iyileşmesine yarar sağlar.
- Dekolte ve boyun bölgesindeki sarkmaları azaltır.

Dermapenin Yan Etkileri Var mıdır?

Dermapenin yararlarına bakıldığında yüksek güvenirliliği olan bir cilt yenileme tedavisi olduğu bilinmektedir. Bunun yanında dermapen uygulamalarının nadiren de olsa bazı yan etkileri görülebilir. Bu yan etkiler şunlardır:

- Bazı durumlarda enfeksiyon görülebilir. Şişlik, irin ve kızarıklık gibi yan etkileri olabilir.
- Alerjik ve tahriş edici reaksiyonlar görülebilir.
- Ağrı ve kaşıntı problemleri oluşabilir. Bu yan etki birkaç günden fazla sürer ise mutlaka bir doktora danışılmalıdır.
- Yaralar ve doku değişiklikleri meydana gelebilir. Bu durumda dermapen etkileri iyileştirici yönde gelişmez ise mutlaka doktora danışmak gerekmektedir.

 

Yazarlar