Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Gündüzleri cildiniz savunma odaklı çalıştığından uygulayacağınız rutin cildinizi dış faktörlerden korumalıdır. Burada önceliğiniz cildinizi, kuruluk ve gerginlik yaratmadan temizleyen ürünlerle başlamak olmalı.

Daha sonra 2 parmak boyutunda güneş koruyucuyu yüzünüz ve boynunuz dahil kullanmalısınız. Güneş koruyucunuz eğer yeterli nemi sağlamıyor ise kuru ve hassas ciltler, uygulama öncesi Hyaluronik Asit serum tarzı bir nemlendirici kullanabilir.

Akşamları cildiniz kendini onarma ve hücre yenilenme sürecine geçtiğinden rutininiz cildi tedavi edici özellikte olmalıdır. Burada cilt problemlerine göre bir ürün seçmek en doğru yaklaşım olacaktır.

Haberin Devamı

Gün içerisinde eğer yoğun bir makyaj yaptıysanız cildinizi önce yağ bazlı bir temizleyici ile daha sonra jel ya da köpük ile ikinci bir temizleme yapmalısınız. Bu aşamayı kuru ve hassas ciltler atlayabilir. Onlar için önce makyaj temizleme suları, ardından temizleme sütleri yeterli olacaktır.

Sonrasında cilt problemine uygun serumlar uygulanmalıdır. Serumlar moleküler ağırlıkları düşük olduğundan cildinizin alt katmanlarına inerek uzun süreli kullanımda tedavi etkisi sağlayacaktır. Burada antioksidan içerikli ve hyaluronik asit gibi nem sağlayacak ürünler tercih edilmelidir. Uygulamanın bu aşamasına geldikten sonra, göz çevresi kreminizi de uygulayarak süreci bitirebilirsiniz.

Özellikle ileri yaş danışanlarımız, peptit ya da kolajen içeren yüksek nemlendirme özelliği olan krem veya serumlar sürerek rutinini tamamlayabilir.

Ürün uygularken dikkat edeceğiniz konu ürünler arasında en az 15-20 dakika beklemelidir. Ürünün tam olarak emildiğinden emin olduktan sonra diğer nemlendirme aşamasına geçebilirsiniz.

Son olarak, cilt bakım ürünlerinden fayda görmek istiyorsanız düzenli olarak kullanmalısınız. Burada yapılan en büyük hata kısa süreli kullanım ardından ‘’cildimde etki yaratmadı’’ düşüncesiyle ürünleri bırakmaktır. Fakat bilinmelidir ki; cildimize düzenli olarak verdiğimiz ürünler 3 ila 6 ay süreli kullanımda etki gösterecek, cildiniz ürünleri tanıyacak ve fayda sağlayacaktır.

Haberin Devamı

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

https://www.dryusuftopal.com/