Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Ameliyatsız estetik alanında yapılan işlemler, güzellik alanında dünyada en sık yapılan işlemlerdir. Kısaca genel isimleriyle bahsedersem; botoks, dolgu uygulamaları, ip askılama, lazer ile cilt yenileme işlemleri ve cihazlı cilt bakımları örnek olarak verilebilir. Hepsi tanıdık geldi değil mi? Bu işlemlerin bir uzmanlık eğitimi gerektiren işlemler olduğunu hiç düşünür müydünüz?

Son yıllarda estezede insan sayısı o kadar arttı ki onlardan bir olmamak için lütfen yazımı dikkatlice okuyun. Kendiniz için en doğru doktoru nasıl bulacaksınız!

Haberin Devamı

Cildinizi ne kadar tanıyorsunuz?

Siz de potansiyel bir estezede olabilir misiniz? Kim bilir belki de öylesiniz... Maalesef cildimiz bir karaciğer değil, herkes tarafından çok rahat ulaşılabilir bir organ. Bu yüzden de vasıfsız ve yetkin olmayan kişiler tarafından suistimale çok açık. Kısaca artık herkes botoks ya da dolgu yapabileceğini düşünüp eline iğneyi alıp arsızca ve bilgisizce sizlerin samimiyetini suistimal ederek yapılan işlemi batırıyor. Yapıyor demiyorum dikkat ederseniz, batırıyor! Çünkü ne yaptıkları hakkında en ufak fikirleri yok. Bilinçsizce bu işlemleri yapmaya çalışan kişiler o kadar çoğaldı ki, doğru doktora ulaşmak iyice zorlaştı. Günlük pratiğimde şu tarz muhabbetler artık neredeyse normal hale geldi:

Doktor: ‘’Yüzünüzde bazı bölgelere dolguya ihtiyacınız var!’’

Hasta: ‘’Hocam ben dolgu yaptırdım ama bir fayda göremedim aksine bakın top gibi duruyor’’

Doktor: ‘’Kim yaptı?’’...

Cevap çok üzücü oluyor; ya bir güzellik merkezinde ya da adı sanı duyulmamış bir apartman dairesinde doktor olduğunu söyleyen biri çıkıyor. Bu durumun ilginç yanı, birçok hastanın isim vermekten kaçması. Çünkü kim yaptı diye sorduğumda hasta hata yaptığını anlıyor.

Lütfen yetkin olmayan kişilere artık işlem yaptırmayın, yüzünüz sizin aynanızdır. Onu kaybederseniz geri dönüşün çok zor ve çoğu zaman imkansız olduğunu unutmayın!

Doğru doktor seçimi nasıl yapılır?

Öncelikle ameliyatsız estetik yaptıracağınız kişi dermatoloji uzmanı veya plastik cerrahi uzmanı olmalıdır. Unutmayın, cildinize küçük dokunuşlar yapmaya yetkin ve bu konuda 4 yıl gibi uzun bir süre eğitim almış tek uzman branş hekimleri onlardır.

Haberin Devamı

İkinci konu ise, uzman doktor olsa dahi ameliyatsız estetik alanında kaç yıldır çalışıyor olduğu gerçeğidir. Doktorun tecrübesi ve kariyeri bu yönde mi ilerlemiş? Bu konuyu doktor seçimi yapmadan önce mutlaka araştırın.

Before-After görüntülere aldanmayın!

Öncesi ve sonrası görüntülerine aldanmayın. Kendi sosyal medya hesabımda da birkaç taneden fazla yoktur. Fotoğrafları tutmamdaki amaç genel olarak ne yaptığımızı size basitçe anlatabilmek. Daha fazlası değil. Maalesef ya fotoğraf hileleri ya da basit filtre programları ile yalan görseller hazırlamak artık çok kolay. Sosyal medyada özellikle bu görsellerin sıkça dolaştığını söyleyebilirim. Bu sebepten dolayı en güzeli küçük dokunuşlar yaptırmak istediğiniz doktor hakkında hasta yorumlarını araştırmanız olacaktır. Ayrıca doktorun paylaştığı içerikler ile siz duygusal bağ kurabiliyor musunuz? İşte bu şekilde kendiniz için en doğru doktoru bulmak hemen hemen mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

https://www.dryusuftopal.com/

#gelecekbütünselde