Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Yüzümüzde, gözler, burun ve dudak merkez noktadaki konumları sebebi ile dış gözle bakıldığında ilk dikkat çeken ve ilgi çekici alanlarımızdır.

Dudak dolgusu tercihi kıtadan kıtaya değişiyor!

Yapılan bir çalışmaya göre; Asya’da yaşayan doktorlar daha büyük dudak yapmayı tercih ederken, Avrupa’da yaşayan doktorlar daha küçük dudakları tercih ediyor. Asya’da doktor olmayan kişiler arasında ise daha küçük dudaklar çekici bulunuyor. Avrupa’daki insanlar daha nötral dudakları, Amerika’daki insanlar ise daha büyük dudakları, özellikle siyahi ırkta da çok büyük dudaklar tercih ediliyor.

Haberin Devamı

2018 yılında revize edilen dudak dolguları ile ilgili literatür çalışmasının başlığı çok ilginçti… ‘’Dudaklar odaya sizden önce girmemeli!’’

Yapılan çalışmalar, etnik köken, ülke, meslek ve bireyselliğin dudak şekli tercihlerini etkilediğini de göstermiştir.

Türkiye’de nasıl bir dudak görünümü tercih ediliyor?

Bizim coğrafyamıza bakarsak hem Anadolu, hem Asya hem de Avrupa kültüründen etkilenen mozaik bir coğrafyayız. Dudak dolgu uygulamaları ile ilgili beklentilere baktığımızda ise, çoğunlukla istenen ‘’ Abartıdan uzak ve doğal görünmesi’’ oluyor. Nadiren istekler Amerikan kültüründen etkilenen kişilerde çok şişirilmiş ‘’Sosis ya da ördek dudak’’ yapıları oluyor.

Bu tarz agresif yapılan dudak dolguları dikkat çekici olsa da algı olarak tüm yüze bakıldığında abartı durduğu kesin…

Çekici ve belirgin bir dudak istiyoruz fakat yüzümüzle ve mimiklerimizle de uyumlu olsun istiyorsak ne yapmalıyız?

Burada önerim uygulamayı adımlara ayırmak olacak. İlk uygulamada 1 ya da 2 ml miktarlarında kalmak size doğal bir değişim sunar. İlk uygulamadan 15 gün sonra 1 ya da 2 ml olacak şekilde bir uygulama daha yapılabilir. İhtiyacınız doğrultusunda şekillenecek bir süreçtir.

Bu çalışma tekniği dudaklarınızın doğal ve abartıdan uzak bir şekilde, tüm yüzünüz ile uyumlu halde, çekiciliğinizi artıran bir görüntü sağlar.

Sosis ya da ördek dudak olarak tabir edilen dolgu işlemlerinin kurbanı olmayın. Az ile başlayın ihtiyaç olursa 15 gün sonra ikinci bir uygulama ile sağlıklı dudaklarınıza kavuşun!

Haberin Devamı

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

www.facebook.com/MdYusufTopal/

www.instagram.com/uzm.dr.yusuftopal/?hl=tr

www.dryusuftopal.com/tr/anasayfa