Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Elmacık alanlarının dolgun ve sağlıklı bir yapıda olması yaş almakla birlikte ortaya çıkan sarkmaları, üzgün ve soğuk ifadeli görünümleri engeller. Esasında elmacık alanlarında yaşanan hacimsel kayıplar sadece yaş almakla oluşan bir durum değildir. Sosyal yaşamınız ve çevresel faktörler de hacim kayıpları ile birlikte sağlıksız cilt yapısının en önemli etkenlerindendir.

Yüzdeki Hacim Kayıplarını Etkileyen Çevresel Faktörler Nelerdir?

-Hızlı Kilo Alıp Vermeler

“Yaz geldi, hadi bir diyet yapayım kilolarımdan kurtulayım” derken yüzünüzdeki çekici ve dolgun hatlardan olmayın!

Haberin Devamı

Hızlı kilo alıp veren bir hayatınız varsa unutmayın ki önce yüzünüzdeki hacim noktalarını oluşturan derin ve yüzeysel yağ dokularından sonra vücuttaki yağ depolarında erime olur. Bu duruma kilo kaybettiğiniz bu dönemde kas kütlesindeki erimelerde eklenince yüzünüzde orantısız hacim kayıpları meydana gelir. Özellikle elmacık alanında görülen düzleşmeyle başlayan bu süreç, doğal olarak sarkmalara, elastikiyet kaybına ve dinamik yüz akışında bozulmalara neden olur.

Aklınızda olsun! Cildinizin altı, hacim ve dolgunluk olarak ne kadar sağlıklı olursa cilt her zaman kendini daha iyi yeniler ve dokusunu sıkı tutmaya devam eder.

-Yaş Almaya Bağlı Faktörler

Yaş almaya bağlı olarak zamanla elmacık alanlarınızda çökmeler ve hacim kayıpları ortaya çıkabilir. Sağlıklı ve dolgun elmacık dokusu bozulursa, yüzünüzde soğuk ve samimiyetten uzak bir görüntü oluşur. Elmacık alanlarındaki boşalmalar sonucu göz altı alanında çökmeler yorgun bir görünümü beraberinde getirirken nazolabial alanında da derinleşmelerin başlaması kaçınılmazdır. Dinamik yüz akışında en kritik rol oynayan elmacık alanındaki bu hacim kayıplarını düzeltmek için Dünya'da en sık yapılan uygulamalar da Dolgu uygulamalarıdır.

İlk intiba elmacık alanlarından başlar! Daha sade ve canlı bir yüz yapısı öncelikle elmacıkların kendini göstermesi ile mümkündür.

Elmacık Dolgusu Nedir? Nasıl Yapılır?

40 yaş altı kişilerde elmacık dolgu uygulamasında hyalüronik asit yapıda dolgular tercih edilirken 40 yaş üstü kişilerde Ellanse Akıllı Dolgu ile kombine hyalüronik asit dolgular tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Cildin kalitesini, uygulanacak dolgu ürünü belirler. Kalitenin devamlılığını ise bütünsel yaklaşım sağlar!

Elmacık alanı yapı olarak diğer hacim noktalarından farklıdır. Bu alan özellikle derin ve yüzeysel olmak üzere iki katman yağ dokusu içerir. Yüzeysel yağ doku erimesi ya da yaşa bağlı hacim kayıplarında çoğunlukla elmacıklarda düzleşme görürüz. Bu durum gülümsemelerimizin etkileyiciliğinde azalma olarak karşımıza çıkar. Derin yağ dokularda ise normalde elmacık alanı üzerinde olan cildimizin, aşağıya nazolabial bölgeye doğru kaydığını ve sarkmalara neden olduğunu görürüz. Bu temel bilimsel bilgilerden yola çıkarak şunu belirtmek doğru olacaktır;

Elmacık alanı dolgu uygulamalarında iki katman yani hem derin hem de yüzeysel hacim uygulaması yapılmalıdır!

Elmacık alanlarında derin boşalmalar var ise ilk uygulamada derin yağ dokularının olduğu bölgeler hedeflenir. Bölgenin ihtiyacı kadar tekrar hacimlendirilir. İlk uygulamadan 15 gün sonra da yüzeysel yağ dokularının olduğu bölgelerin hacimlendirme çalışmaları yapılır. Bu şekilde gülümsemenizle tekrar ışık saçabileceğiniz doğal elmacık görüntünüze kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cildinizle dolguların bütünsel bir şekilde birleşmeleri sağlandığında hem göz altı alanınız desteklenir ve yorgun ifadeniz azalır hem de nazolabial yani burun kenarı alanındaki baskı azalarak üzgün yüz ifadeniz kaybolur. Yüzünüzün aynası olarak tabir ettiğim ilk intiba noktanız olan elmacıklarınız Yansıma Dolgusu ile tekrardan hacimlenerek tepe noktasını yeniden oluştururken birlikte uygulanacak nazolabial dolgu ve cilt kalitesini artıran Somon DNA, nem aşıları ve akıllı kolajen işlemleri ile de tedavi edilerek uzun ve etkili bir sonuca doğru sizleri götürecektir.

Unutmayın! Sağlıklı ve çekici bir yüz yapısı için en önemli nokta elmacık alanlarıdır. Dolgu yaptırmayı düşündüğünüzde aynanın karşısına geçin ve yüz hatlarınızı bütünsel olarak inceleyin. Daha sağlıklı ve etkili sonuçlar için tek bölgeye yapılan işlemleri değil yüzünüzdeki hacim noktalarının birbirleri ile bağlantısını hatırlayın!

 

Sevgilerimle.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

https://www.dryusuftopal.com/