Sağlık Diş Etinde Sivilce Neden Çıkar? Diş Etinde Çıkan Sivilce Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş Etinde Sivilce Neden Çıkar? Diş Etinde Çıkan Sivilce Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

12.03.2021 - 10:19 | Son Güncellenme:

Günümüzün hastalık yönünden yaygın problemleri arasında diş ve diş eti hastalıkları gelmektedir. Birçok kişide diş ve diş etlerinde çeşitli problemler görülür. Bunlardan özellikle diş etinde oluşan sivilceler oldukça can sıkıcıdır. Sizler için Diş etinde sivilce neden çıkar? Diş etinde çıkan sivilce nasıl geçer, tedavisi nasıl yapılır? Tüm detayları ile derledik.

Diş Etinde Sivilce Neden Çıkar Diş Etinde Çıkan Sivilce Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır

Diş etinde yaşanan yaygın problemlerin başında diş eti sivilceleri gelmektedir. Diş etinde oluşan kabarcıklar sonrasında bazı ağrılar meydana gelebilir. Bundan dolayı günlük hayatınızda yer alan yeme ve içme gibi durumlarda zorlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Diş Etinde Sivilce Neden Çıkar?

Diş etinde yaşanan bir problem olan sivilce çıkması bir süre sonra ortadan kalkar. Ancak, sivilce ortadan kalkana kadar çeşitli ağrılar görülebilir. Bir şeyler yendiğinde veya içildiğinde zorluk yaşanması muhtemeldir. Bazı durumlarda diş etinde çıkan sivilcelerin sayısı fazla olabilir. Yani bir veya birden fazla sivilce çıktığı görülebilir.

Diş etinde çıkan sivilcenin nedenleri:

- Diş ve diş eti hastalıkları,

- Sağlıksız beslenme,

- Ağız ve diş bakımına özen gösterilmemesi,

- Dişlerdeki yapısal bozukluklar,

- Sigara kullanımı.

Diş etlerinde görülen sivilceler iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Özellikle ağız ve diş bakımına özen göstermeyen kişilerde daha çok görülebilir. Tabi bu durum bakımına özen gösteren kişilerde hiç görülmeyeceği anlamına gelmez. Yani çeşitli nedenlere bağlı olarak sağlıklı kişilerde bile diş eti sivilcesi çıkabilir.

Haberin Devamı

Diş Etinde Çıkan Sivilce Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş etinde görülen sivilce bazen kendiliğinden geçmektedir. Bazen ise daha uzun süre geçmediği görülmüştür. Bu yüzden diş etinde sivilce çıktığı durumlarda daha hassas davranmak gerekmektedir.

Diş etinde sivilce çıktığı durumlarda yapılması gerekenler:

- Ağız ve diş bakımına özen gösterilmeli,

- Meyve ve sebze ağırlıklı sağlıklı besinler tüketilmeli,

- Sivilce ile oynanmamalı (bakteri oluşumu artabilir).

 Diş etinde yaşanan sivilcelerden kurtulmak mümkündür. Bunun için bir süre beklemeniz gerekebilir. Bu dönemde dikkatli davranmanız oldukça önemlidir. Çoğu zaman ağız ve diş bakımına özen gösterilmesi durumlarında sivilce ortadan kaybolur. Bazı durumlarda ise daha hızlı sonuç elde etmek için özel aletlerden, lazer tekniğinden ve profesyonel ürünlerden yararlanılabilir. Tabi bunların bir uzman yardımı ile yapılması gerekmektedir.

Yazarlar