Sağlık Diş Köprüsü Altındaki Diş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Diş Köprüsü Altındaki Diş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

12.09.2021 - 14:20 | Son Güncellenme:

Diş ağrısı çoğu zaman insanları zor durumda bırakan bir ağrı olarak ifade edilebilir. Diş köprüsü altındaki diş ağrısı ise oldukça ağrı ve acı verebilir. Diş köprüsü altındaki diş ağrısı neden olur, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar. 

Diş Köprüsü Altındaki Diş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer

 

 Köprü yapılan dişin ağrımasına sebep olan farklı etkenler bulunmaktadır. Köprü yapılacak olan dişlere uygulanan bazı teknikler sonrasında da diş köprüsünün altında bulunan dişte ağrı oluşumu görülebilir. 

Haberin Devamı

 

 Diş Köprüsü Altındaki Diş Ağrısı Neden Olur?

 

 Diş köprüsü altında bulunan diş ağrısı bazı sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Köprü işlemi yapılacak olan dişin öncesinde küçültülmesine bağlı olarak da ağrı hissedilmesi mümkün olmaktadır. Köprü kenarlarının uzun olmasına bağlı olarak da ağrıların oluştuğu görülebilir. Kişinin farkında olmadan diş gıcırdatması da ağrıya neden olan etkenler arasında yer almaktadır. Diş eti çekilmesine ve kaplama altında bulunan dişin iltihaplanması gibi sorunlar da diş ağrısına neden olabilir. 

 

 Diş Köprüsü Altındaki Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

 

 Yeni yapılan köprülerde 20 gün süreyle ağrıların görülmesi mümkün olmaktadır. Tedavi sonrasında ağrının zamana bağlı olarak azalması ve tamamen ortadan kalkması gerekmektedir. Köprü diş tedavisinde ağrının kendiliğinden geçmesi beklenir. Dişinizde ağrı oluşmaması için aşırı sıcak ve aşırı soğuktan korumanız gerekmektedir. Köprünün eskimesi veya diş köprüsü altında bulunan dişlerin çürümesi sonucunda da ağrı oluşabilir. Bu duruma uygun bir şekilde tedavi uygulanması gerekmektedir. 

 

Yazarlar