Estetik Diş teliyle gelin olmak istemeyenlerin alternatifi: Telsiz ortodonti

Diş teliyle gelin olmak istemeyenlerin alternatifi: Telsiz ortodonti

16.07.2019 - 17:16 | Son Güncellenme:

Diş teliyle gelin olmak istemeyenlerin alternatifini Ortodonti Uzmanı Dr. Cihan Çapan açıklıyor!

Diş teliyle gelin olmak istemeyenlerin alternatifi: Telsiz ortodonti

Yaz aylarında evlilik hazırlıkları hızlanırken, düğün merasimlerine ortodonti tedavisi gördüğü için diş telleriyle katılmak zorunda kalan gelin adaylarının estetik görüntü kaygısına telsiz ortodonti (invisalign) tedavisi alternatif oluyor. 

Haberin Devamı

Dr. Cihan Çapan telsiz ortodonti tedavisi (invisalign) hakkında; “Invisalign plakları dişlerin etrafını tamamen saran, şeffaf termoplastik bir maddeden üretiliyor. Bu yüzden çok rahat kullanılıyor ve ortodontik tedavi görüldüğünü kimse anlamıyor. Telsiz ortodonti tedavisi (invisalign) şeffaf plaklar sayesinde diş çapraşıklıklarını düzeltir. Ayrıca, düğün sırasında takmak istemezlerse, bu plakları rahatlıkla çıkartabilirler.”

Telsiz ortodonti (invisalign) tedavisinde plaklar takıp çıkartılabilir olduğu için kişinin ağız hijyeni çok daha rahat ve kolay sağlanabilmektedir. Dişlerinin üstünde diş telleri gibi girinti çıkıntı olmadığı için, yiyecek artıklarının birikimi fazla olmuyor. Dr. Cihan Çapan’a göre, telsiz ortodonti tedavinin normal diş tellerine göre beş büyük avantajı bulunuyor. Estetik olması, rahat kullanılır olması, hijyenik olması, dilediğini yiyebilme özgürlüğü ile birlikte kısa süreli olması. 

Yazarlar