Sağlık Disgrafi (Yazma Güçlüğü) Nedir, Neden Olur? Disgrafi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Disgrafi (Yazma Güçlüğü) Nedir, Neden Olur? Disgrafi Tedavisi Nasıl Yapılır?

15.09.2021 - 17:45 | Son Güncellenme:

Özellikle çocuklarda öne çıkan önemli rahatsızlıklar içerisinde disgrafi gelmektedir. Bu konuda bilgi almak isteyen ebeveynler ise internet üzerinden araştırma gerçekleştiriyor. Peki disgrafi (yazma güçlüğü) nedir, neden olur? Disgrafi tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Disgrafi (Yazma Güçlüğü) Nedir, Neden Olur Disgrafi Tedavisi Nasıl Yapılır

 

 Disgrafi aynı zamanda yazma güçlü olarak bilinmektedir. Özellikle okuma ve yazma öğrenirken ortaya çıkan ve fark edilen durumlar içerisinde yer alır. Tabii doğru yöntem üzerinden tedavi unsurları da bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Disgrafi (Yazma Güçlüğü) Nedir?

 

 Disgrafi yazma zorluğu çeken çocuklar için onları anlatmak amaçlı ele alınan tıbbi bir terimdir. Aynı zamanda yazım bozukluğu olarak da ifade edilir.

 

 Disgrafi (Yazma Güçlüğü) Neden Olur?

 

 Günümüzde disgrafi, yani yazma güçlüğünün neden olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak dikkat eksikliği ya da hiperaktivite bozukluğu gibi durumlar ile ilişkili olduğuna yönelik bulgular yer alıyor.

 

 Disgrafi Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

 Bizi kötü tedavisi daha çok psikolojik yönden yapılan destek kapsamında tedavi edilir. Özellikle duygusal, akademik ve motivasyonel bir destek öne çıkar. Aile ve öğretmen ile beraber çocuğun doktoru iş birliği doğrultusunda psikolojik olarak tedavi yöntemi uygulanır.

 

Yazarlar