Editörün Seçtikleri Dişi ‘Pokemon’ da yumuşak indi

Dişi ‘Pokemon’ da yumuşak indi

25.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dişi ‘Pokemon’ da yumuşak indi

Dişi ‘Pokemon’ da yumuşak indi


Yedi yaşındaki Seda, ‘Pokemon’um’ diyerek 5. kattan atladı ve sadece ayağı kırıldı. Aman çocuklar, artık yeni bir Pokemon’a ihtiyaç yok


       Kilis’te, kendini çizgi film kahramanı Pokemon zanneden 7 yaşındaki Seda Aykanat, apartmanın 5. katından atladı. 500 Evler semtindeki evlerinin önünde pokemon kartlarıyla oynayan ilkokul 1. sınıf öğrencisi Seda arkadaşlarına, “Ben süper Pokemonum. Şimdi Pokemon gibi uçacağım" dedi. Daha sonra apartmanın 5. katına çıkıp, “Bakın nasıl uçuyorum. Ben Pokemonum" diyerek kendisini boşluğa bıraktı.

       ‘Yasaklansın bu Pokemon’
       Yumuşak toprağa düşen küçük çocuk, derhal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk tedavisinden sonra Gaziantep Konukoğlu Tıp Merkezi’ne sevk edilen Seda’nın sağ ayak bileğinin kırıldığı belirlendi.
       Seda’nın Sayısal Loto bayiliği yapan babası Mahsur Aykanat, olanlara inanamadığını söylerken, babaannesi Ezo, Pokemon adlı çizgi filminin bir an önce yayından kaldırılması gerektiğini savundu.

       ‘İyileşeyim yine uçacağım’
       Hasta yatağında arkadaşları tarafından ziyaret edilen Seda, herkesi şaşırtan bir konuşma yaptı: “Ayağım iyi olur olmaz yine uçacağım. Ama bu kez eskisinden daha da güzel olacak."

       ‘Saldırganlığı doğal gösteriyor’
       ANKARA Milliyet
       Son aylarda çocuklar arasında ilgiyle izlenen pokemon oyunu ve çizgi filmlerine Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı geldi. Bakanlık “Pokemonöların çocuklarda saldırganlık duygusunu olumsuz etkilediğini bildirdi.
       Sağlık Bakanlığı, çizgi filmlerin çocuklar üzerindeki etkileri konusunda çocuk ve ruh sağlığı anabilim dallarında görevli uzmanlardan oluşan Bilimsel Kurulu’nu topladı. Kurulun raporunda, oyunda tek amaç ve sloganın “Hepsine sahip ol" olduğu vurgulandı. Uzmanlar yetişkinlerin bu konuyla ilgili olarak yasaklar koymamalarını önerdi.

       İlk ‘Pokemon’umuz Mersin’li Ferhat’tı
       Hayatımıza giren ilk ‘gerçek Pokemon’ Mersin’den 4 yaşındaki Ferhat Ağırbaş’tı. Ferhat, 7. kattaki evlerinin balkonundan kendini boşluğa bırakmıştı.


Yazarlar