Sağlık Diskinezi Nedir, Neden Olur? Diskinezi Hastalıkları Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diskinezi Nedir, Neden Olur? Diskinezi Hastalıkları Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

21.04.2021 - 15:28 | Son Güncellenme:

Distoni olarak da bilinmekte olan ve beyin tarafından oluşmakta olan iletimlerin, yanlış bir şekilde gerçekleşmesiyle oluşmaktadır. Bu yanlış iletiler sonrasında istemsiz olarak gerçekleşen kas spazmların gerçekleşir. İlk başlangıçta bir yer de olmasına rağmen ilerleyen dönemlerde yayılabilmektedir. Diskinezi nasıl belirtiler vermektedir? Diskinezi sonrasında nasıl bir tedavi yöntemi izlenir? İşte, tüm detaylar.

Diskinezi Nedir, Neden Olur Diskinezi Hastalıkları Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

 Diskinezi, kaslar üzerinde oluşan spazmların, yanlış iletiler sonrasında vücudun farklı bölgelere yayılmasıyla oluşan bir rahatsızlıktır.

Haberin Devamı

 Diskinezi Nedir?

 Diskinezi, toplum üzerinde yaygın görülmekte olan bir rahatsızlıktır. Yaklaşık olarak 3000 kişide bir kişiye Diskinezi tanısı konmaktadır. Kaslar da oluşan spazmların daha farklı vücut bölgelerine yayılmasıyla durum daha ciddi bir hal alabilir.

 Diskinezi görünümleri özellikle yetişkinler üzerinde yer almaktadır. Yetişkinler üzerinde vücudun belli bir bölgesinde gelişir. Ancak çocuk dönemlerinde oluşan hastalarda, daha fazla bölgeye yayılmaktadır. Bu nedenle de erken teşhis önemli bir yer tutmaktadır.

 Diskinezi Neden Olur?

 Diskinezi oluşumlarında beyin fonksiyonlarında oluşan yanlış iletiler sebep olmaktadır. Bu iletilerin vücut içerisinde farklı yerlere iletilmesi sonrasında kasılmalar ve spazmlar gerçekleşmektedir. Bu sürecin ilerlemesi ile birlikte farklı etki bölgeleri de oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 Oldukça farklı Diskinezi tipleri bulunmaktadır. Hastalığın nasıl ve nerede gerçekleştiğine bağlı olarak farklı tedaviler uygulanmaktadır. Diskinezi oluşumlarının farklı olması ve bireyler üzerinde farklı etkiler bırakması, kişilere özel tedavileri zorunlu kılmaktadır.

 Diskinezi Hastalıkları Nelerdir?

 Diskinezi formları arasında kaş ve göz kapağında yer alan kasılmaların olması ya da boyunda yer alan kasılmaların olması gibi hastalıkları bulunur. Bunun yanı sıra ses ya da çene üzerinde de Diskinezi oluşumu bulunmaktadır.

 Diskinezi çeşitleri ve hastalıkları arasında el ve kolda yer alan ya da parmaklar üzerinde yer alan türleri bulunmaktadır. Hastalıkların oluştukları bölgelere bağlı olarak çeşitlilik göstermektedir. Bunun yanında tedavisi de farklı olacaktır.

 Diskinezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Çoğunlukla tedavi edilmekte olan türleri bulunmaktadır. Ancak kesin bir kür oluşumu sağlanamamıştır. Bunun yanı sıra vücutta yer alan bölgelere ve kişilerde oluşan etkilerine bağlı olarak tedaviler belirlenir. Kişinin daha fazla etkilenmesi durumlarında tedaviler daha farklı etkilerde gözlemlenmektedir. Bu nedenle belirti durumlarında uzman bir doktorun gözleminde belirlenmelidir.

Yazarlar