Doç. Dr. Aydın Köşüş

Doç. Dr. Aydın Köşüş

aydinkosus@gmail.com

Tüm Yazıları

Tüp bebek tedavisi, gebelik şansı düşük olan yada olmayanlarda ümidimizin devam ettiği noktadır.

Bazı çiftlerde normal birliktelik olmasına rağmen gebelik bir türlü oluşmaz. Kadından yada erkekten kaynaklanan problemler gebeliği engelleyebilir. Hatta bazı çiftlerde hem erkekte hem de kadında herhangi bir problem tespit edilemez ancak gebelik bir türlü elde edilemez. Bu hastalardan uygun olanlarına aşılama tedavisi uygulanırken aşılamada dahi şansı düşük olanlarda tüp bebek tedavisi tek başvuru adresimizdir.

Haberin Devamı

Tüp bebek tedavisi, aşılama tedavisi ile başarı elde edilemeyenlerde gebelik şansını arttırmak için önemli bir duraktır.

Aşılama tedavisi normal yollarla gebe kalamayan kadınlarda 3-6 sefer uygulanabilen bir yöntemdir. Dördüncü aşılamadan sonra gebelik şansı çok fazla yükselmemektedir. Bu nedenle 3-4 defa aşılama yapıldıktan sonra tüp bebek tedavisine geçilmesi uygun bir tedavi yöntemi olacaktır.

Tüp bebek tedavisi, daha sağlıklı nesiller ile geleceğe daha iyi hazırlanmak için bir seçenek olabilir.

Daha önce anomalili bebek doğuranlarda, ailede genetik geçişli hastalıkların varlığında, tek gen hastalıklarında sağlıklı embriyonun seçimi ve sağlıklı bir gebelik elde etmek amacıyla tüp bebek tedavisine başvurulması daha uygun olmaktadır. Tüp bebek tedavisinde elde edilen embriyolardan sağlıklı olan embriyolar seçilerek rahim içerisine yerleştirilir. 

Tüp bebek tedavisi, gelecekte gebelik şansı olamayacak, bekar ve/veya yumurtalık rezervi düşük olanlarda bir umut kapısıdır.

Yaşı genç olan ve bekar olan kızlarda yumurtalık rezervi düşük ise geç kalmadan, yumurtalıktaki yumurtalar tükenmeden yumurtaların toplanması, gelecekte yapılacak bir evlilik durumunda bebek sahibi olma şansını sağlayacaktır. Yine rahim kanseri nedeniyle rahmin alınmasının gerektiği erken evre kanserlerde hızlı bir tüp bebek tedavisi hem hastanın bebek rüyasını gerçekleştirecek hem de hastalığı ilerlemeden gerekli ameliyatın yapılmasını sağlayacaktır. Ancak bu durumlarda bir heyet raporu ile durumun gerekliliği belgelenmelidir. Yine evli ancak yumurtalık kapasitesi düşük olan kadınlarda gebeliğe ulaşmanın en hızlı yolu tüp bebek tedavisidir. 

Haberin Devamı

Doç. Dr. Aydın Köşüş

Kadın Hastalıkları ve Doğum / Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite

İnternet sitesi: http://www.jinekologankara.com/

Twitter: https://twitter.com/surgeonskopi

Facebook: https://www.facebook.com/jinekologankara/

Instagram: https://www.instagram.com/doc.dr.aydinkosus/?hl=tr