Kadınların En Çok Tercih Ettiği Göğüs Ölçüleri

Göğüslerdeki estetik problemler arasında, küçük meme ölçüleri kadınlar arasındaki en yaygın şikayet konusudur. Kadınların, en çok tercih ettiği ve onları en çok mutlu eden göğüs ölçülerine kavuşması için meme büyütme ameliyatında kullanılan akıllı silikonlar, vücut ve dekolte bölgesi ölçülerine uyum sağlayarak doğal görünümlü göğüs tasarımlarına imkan veriyor.

Meme büyütme ameliyatı sadece göğüslerin büyütülmesi değildir. Kıvrımı, sıkılığı, hacmi, simetrik görünümü, göğüs kafesi ve omuzlarla uyumu, beden ölçüleriyle ahengi, bütün bu detayların doğal bir göğüs ölçüleriyle ve görünümüyle uyumu, ameliyat sonunda elde edilecek yeni tasarımın vazgeçilmezleridir. Bu kriterler dikkate alınmadan, doğal görünümden uzak, estetik işlem geçirdiği belli olan, hastayı muhtemelen mutsuz kılacak göğüs oranları ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Kadınların Arzuladığı Ölçüler

Göğüs estetiği ameliyatları içinde en çok meme büyütme operasyonu yapılmaktadır. Göğüs ölçüleri küçük kadınlar, operasyon sonunda 80 B-C ya da 85 B-C göğüs ölçülerine kavuşmayı tercih etmektedirler.

300’den Fazla Göğüs Modeli

Göğüs büyütme ameliyatında doğal ve genç bir görünüm elde etmek için son yıllarda kullanılan akıllı silikonlar ile 300’den fazla göğüs modellemesi yapılabilmektedir. Vücutla doğal uyumu nedeniyle ameliyat sonrasında alerjik reaksiyon göstermeyen tamamen tıbbi içerikli akıllı silikonları vücudun reddetme ihtimali yok denecek kadar azdır.

Akıllı silikonlar, içinde hiçbir kimyasal karışım olmayan, alerjik reaksiyona yol açmayan tıbbi göğüs implantlarıdır. Akıllı denmesinin nedeni, doğal malzemelerden üretilen içindeki jelin göğsün hareketine göre şekil almasıdır. Örneğin, göğsünüzün üzerine yattığınızda deforme olmaz, şekli bozulmaz. İlk günkü şeklini çok uzun yıllar korur. Göğüslerin doğal kıvrımlarına sahiptir. Göğüsler arasındaki uygunsuz mesafelerin ortadan kaldırılmasında önemli rol oynar.

Omzunuz Geniş ya da Dar İse…

Vücudun görünümüne ve ölçülerine uygun silikon şeklinin seçilmesi, hastanın operasyon sonrası doğal görünümlü bir göğüs tasarımına sahip olması açısından çok önemlidir. Geniş omuzlu ve uzun vücutlu kadınlar için orta kısımları dolgun ve uzun olan akıllı silikonlar kullanılmaktadır. Hasta, dar omuzlara sahipse damla formunda akıllı silikonlar etkili sonuçlar vermektedir.

Haberin Devamı

Ameliyat Sonrası Etkileyici Bir Göğüs Dekoltesi İçin

Dolgunluğu, kıvrımları, dik ve doğal görünümüyle dikkat çekecek estetik göğüslere sahip olmak isteyen kadınların dekolte bölgesinin anatomik yapısı mutlaka dikkate alınır. Göğüs kemiği çıkık, köprücük kemiği belirgin, göğüs bölgesinin orta kısmı çökük bir yapıya sahip kadınlarda bu detaylar göz önünde bulundurularak akıllı silikon boyutları belirlenir. Mevcut anatomik yapıya göre şekil alarak dağılan, etkileyici bir dekolte oluşturacak silikon tercihi ile arzu edilen göğüs ölçülerine ulaşılır.

Meme Altından Yerleştiriliyor

Silikon ile meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılmaktadır. Göğüs altından açılan kesilerden yerleştirilir. Süt vermeyi ve emzirmeyi etkilemeyecek şekilde yerleştirilir. Hasta ameliyatın ardından genellikle 2. gün taburcu edilir. Ameliyat sonrası oluşacak ağrılar için ağrı kesiciler, enfeksiyon riskine karşı antibiyotik kullanılır. Göğüslerin yeni şeklinin tam olarak oturması ve arzu edilen bir iyileşme için 1 ay boyunca özel sutyen kullanılır. Silikonların göğse yeni şeklini tam olarak vermesi 60 ila 90 günü bulmaktadır.

Haberin Devamı

Sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle,

Sağlık ve sevgiyle kalın…

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan