Penis Ameliyatı Riskli mi?

Erkek estetiği uygulamaları arasında son yıllarda talep gören penis büyütme ameliyatı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de ameliyatın olası riskleri.

Penis büyütme ameliyatı, her cerrahi operasyonda olduğu gibi belirli riskleri içerir. Ancak ameliyat sonrasında tecrübeli bir hekimin kontrolünde bu riskler önleyici tedbirler ve zamanında müdahale ile ortadan kaldırılmaktadır. Burada hastanın düzenli hekim kontrolüne sadık kalması ve iyileşme döneminde kurallara hassasiyetle uyması da çok önemlidir.

Haberin Devamı

Penis büyütme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Cinsel organın kasıkla birleştiği tüylü bölgede kesi açılır, penisi pelvik bölgesine bağlayan asıcı bağlar gerektiği kadar kesilir. Penis, görünen kısmı en az yüzde 20 uzayacak şekilde ileri doğru uzatılarak dikişlerle kapatılır. Kasıktaki penis kökünün çevresini kaplayan deri altındaki fazla yağ dokusu, yağ aldırma yöntemleriyle alınarak penisin gerçek boyutları ortaya çıkarılır. Yeterli ve doğru yapılmış tetkikler, steril ve donanımlı ameliyathane ve hastane ortamı, deneyimli bir hekim, gerçekçi beklentileri olan bilinçli hasta, bu ameliyatta memnuniyet yaratan ve risklerin ortadan kaldırıldığı sonuçlar alınmasının temel şartlarıdır. Bunlar, penis büyütme ameliyatına güvenli bir operasyon özelliği katmaktadır.

Hastanede 1 gün yatış gerektiren penis büyütme ameliyatından önce olası risklere karşı hastanın durumunu belirlemek için gerekli tetkiklerin mutlaka yaptırılması ve hekim tarafından değerlendirilmesi ilk önemli adımı oluşturmaktadır. İkinci adım ise ameliyat sırasında ve sonrasındaki riskler ve bunların ortadan kaldırılması için uygulanacak yaklaşımlardır. Ameliyat sonrasında olası riskleri minimize etmek, erken müdahale imkânı yaratarak çözüme kavuşturmak için hastanın doktor kontrollerini eksiksiz yerine getirmesi gerekmektedir. Penis boyu ve dolayısıyla estetik görünümünden memnun olmayıp büyütme ameliyatı yaptıran hastaların karşılaşabileceği olası riskleri şöyle sıralayabiliriz:

Anesteziye Karşı Verilecek Alerjik Tepki

Haberin Devamı

Ameliyat öncesinde hastanın anestezi almasında sakınca olup olmadığıyla ilgili tetkikler yapılır. Herhangi bir sorun görünmüyorsa hasta ameliyata alınır. Vücudunuzun anesteziye olan tepkisi nadir durumlarda öngörülemeyebilir. Anesteziye bağlı öngörülemeyen alerjik reaksiyon riskine karşı hasta ameliyat öncesinde bilgilendirilir. Anestezi vücuttan atılana kadar alerjik reaksiyon karşı bir belirti olduğu anda hekim bilgilendirilir ve gerekli müdahale yapılarak çözüm yoluna gidilir.

Enfeksiyon Riski

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi penis büyütme ameliyatında da enfeksiyon riski her zaman mevcuttur. Ameliyatın yapıldığı kasık bölgesinin, vücudun hijyen açısından en hassas bölgesi olduğu unutulmadan iyileşme döneminde gerekli temizlik kurallarına uyulması gerekmektedir. Enfeksiyon riskine karşı ameliyattan sonra önleyici tedbir olarak hasta antibiyotik kullanır. Dolayısıyla bu risk ortaya çıkmadan önlenmiş olur.

Dikişlerin Açılması

Ameliyat sonlandırılırken kasık tüylerinin olduğu alanda açılan kesiler dikişle kapatılır. Dikiş yaralarının iyileşmesi sürecinde, vücudu zorlayıcı hareketler sonunda dikişlerin açılması ve kanaması riski söz konusudur. Bu durum hekim müdahalesiyle kolaylıkla tedavi edilir.

Haberin Devamı

Kan Pıhtılaşması ve Kan Birikmesi

Kanın pıhtılaşmasının nedeni, kan akışındaki dengesizliktir. Bu risk oluşmuşsa hekim kontrolünde ortaya çıkarılır ve uygun tedavi prosedürü uygulanarak risk ortadan kaldırılır. Ameliyat sonrasında peniste kan birikmesi durumunda hekim hemen bilgilendirilir. Yine doktorunuz tarafından gerekli yöntemler uygulanarak sorun tedavi edilir.

Bu estetik ameliyat sonrasındaki iyileşme döneminde, vücudun operasyona doğal tepkisi olarak gelişen birtakım geçici yan etkiler şunlardır:

Ağrı

İşlemin ardından anestezinin etkisinin geçmesiyle birlikte hastadan hastaya değişen ağrı durumu görülür. Hekim tarafından yazılan ağrı kesicilerle bu sorun çözüme kavuşturulur. Ağrıların ne kadar sürede sonlanacağı konusunda doktor tarafından gerekli bilgiler hastaya iletilir.

Penis Etrafında Şişlik Oluşması

Ameliyatın ardından penisin eskisinden daha şiş görünmesi normal bir durumdur. 1 ila 2 hafta içinde minimal düzeye inmektedir. 30 güne kadar tamamen geçmektedir. Hasta, şişliğin abartılı olduğunu düşünüyor ise hekime bilgi vermelidir. Şişlik, hekimin öngördüğü takvimden uzun sürerse, kontrollerde bu durum tespit edilip, gerekli tıbbi müdahaleler yapılmaktadır. Kontrole gitmeyen hastalarda, normal takvimden uzun süren şişliklerin ödeme dönüştüğü, yine hekim tarafından yapılan işlemlerle tedavi edildiği unutulmamalıdır.

Morluk Oluşumu

Penis çevresinde geçici morlukların meydana gelmesi normal bir olaydır. Doktorunuzun belirttiği zaman aralığında geçmezse, bu sorunun nedeni belirlenip gerekli tedavi uygulanır.

Dikiş İzleri

Ameliyat sırasında, penisi uzatmak amacıyla organı tutan bağlara ulaşmak için kasıkta açılan keside dikiş izi kalacaktır. Estetik dikiş yapıldığı ve kasık tüylerine gizlendiği için izler daha az belirgin ve rahatsız etmeyecek bir pozisyonda planlanmaktadır. 2 yıl içinde izlerin ten rengini alır.

Penis büyütme ameliyatında öngörülen riskler, kontrol ve tedavi edilebilmektedir. Diğer yandan ameliyatın penis uzunluğu dışında penis dokusundaki hissiyat, idrar yapma yeteneği, dokulardaki damar ve sinir yapıları ve ereksiyon refleksi üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığı bilinmelidir.

Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan