JLo mu? Shakira mı?

Herkes Bu Soruyu Soruyor !

Sevgili Pembenar okuyucuları, sizin de dikkatinizi çekmiştir. Son günlerde tüm dünya onları konuşuyor. Super Bowl’daki muhteşem performansları ve olağanüstü şovları hala akıllarda. Evet, Jennifer Lopez ve Shakira’dan bahsediyorum. Her iki Latin sanatçı da benim favorimdir. Fiziksel olarak nasıl bu kadar iyi görünüyorlar hiç düşündünüz mü? Elbette, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve disiplinli bir hayat en önemli bileşenler.

Peki ya ciltleri ? Bir dermatolog olarak değerlendirecek olursam, 43 yaşındaki Shakira’nın yaşına göre cildini iyi buluyorum. Hareketli yaşamının, sık kilo alıp vermemesinin ona avantaj sağladığı aşikar. Ancak son bir iki yılda yanaklarındaki yumuşamanın sarkmaya meyil yarattığını ve akordiyon çizgilerinin başladığını görüyorum.

Haberin Devamı

Oysa Jennifer Lopez tam bir efsane, 50 yaş ya menapozda ya da premenapozda olunan bir yaştır ve onun yüz ovali keskin, hatları çok belirgin. Lopez, sürekli spor yapan kilo kontrolü olan birisi ve bence yüzü yediklerinden genetik olarak da etkilenmiyor, avantajlı. Shakira’yı bir tık daha fazla tutan biri olarak Jennifer Lopez ile kıyasladığımda, 50 yaşına gelince Shakira’nın aynı avantaja sahip olamayacağını düşünüyorum.

Shakira 50 yaşına gelince JLo gibi iyi görünmek için ne yapmalı ?

Shakira cildini sıkılaştırmak için kolajen arttırıcı yöntemlere yönelebilir. Kolajen ve çapraz bağsız yani nem amaçlı hyaluronik asit kombinasyonlarını enjekte ettirebilir. Yüzü oval olduğu için, asla yüzünü büyütmemeli. Birkaç sene sonra kulak memesi hizasına yakın az volüm ile dolgu yaptırabilir. Jawline şeklinde, ancak çeneyi büyütmeden yapılacak bu uygulama Shakira nın yüzünü saçlarına doğru lift edebilir

Ayrıca, senede iki defa benim de kendime yaptığım gibi ScarletS yaptırabilir. Bu tip cihazlar mevcut yapıda üretim tetikleyici olarak görev yapar ve yeni kolajen üretimi desteklenir.

Eskiden Nasıldı ?

Peki 1990’lı yıllara gidelim ve o dönemde 43 ya da 50 yaşlarında olan kadınların ciltleri ve vücutları,

günümüz kadınlarına göre nasıldı? Bunu da bir sonraki yazımda kaleme alayım.

Haberin Devamı

Mutlu ve sağlıklı günler dilerim,

http://betulsengor.com