Dr. Sevgi Ekiyor

Dr. Sevgi Ekiyor

sevgiekiyor@gmail.com

Tüm Yazıları

Günümüzde cilt tedavileri için kullanılan ve ciddi etkiler gösteren birçok farklı tedavi yöntemi vardır. Bu yöntemler arasında en etkili olanlardan biri de altın iğneli radyofrekans tedavisidir. Altın iğne tedavisi, cilt altına radyofrekans dalgalarının özel bir cihazla iletilmesini sağlar. Altın iğne tedavisinde kullanılan cihazının başlığındaki iğneler altından yapılmıştır; tedavi adını bu iğnelerden alır. 

Altın iğne tedavi yönteminde, cilde mikro delikler oluşturularak kontrollü zarar verilir. Bu mikro delikler sayesinde frekansların cilt altında hızlıca yayılması sağlanır, aynı zamanda kolajen üretimi de desteklenmiş olur. Cildin yenilenmesini sağlayan altın iğne tedavisi, ciltteki kırışıklıkların giderilmesine ve cildin elastikiyetini yeniden kazanmasına yardımcı olur. Cilt yenilenmesinde büyük rol oynayan altın iğne, yaşlanmaya ve etkilerine karşı savaş açar. Ciltte oluşan çatlak, leke, iz ve sarkma gibi sorunları da ortadan kaldırır. En iyi sonucu almak için en az 3 seans altın iğne radyofrekans tedavisi gereklidir. 

Haberin Devamı

Uygulama öncesi cilde anestezik etkisi olan bir krem ​​sürülerek cildin hafif uyuşması sağlanır. Hazırlanan cilt, altın iğnelerden oluşan cihaz ile buluşturulur. Cihaz, cilt derinliklerine radyofrekans dalgaları gönderir. Hedeflenen derinliğe ulaşan radyofrekans dalgaları sayesinde cilt, yeniden yapılanır ve güzelleşir. Uygulama süresi uygulama alanına ve probleme göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 30 ile 60 dakika arasında tamamlanır. 

Altın iğnenin faydaları nelerdir? 

• Cilt kırışıklıklarını giderir,
• Gözenekleri sıkılaştırır,
• Yüz, boyun ve dekolte bölgesinde görülen sarkmaları tedavi eder,
• Yara izi ve leke tedavisinde oldukça etkilidir,
• Cildi yeniler ve iyileştirir,
• Akne izlerini yok eder,
• Kilo alımı/kaybı nedeniyle oluşan çatlakların tedavisinde de kullanılır.

Kimler altın iğne tedavisinden yararlanabilir? 

Cildinde sarkma, gevşeme, kırışıklık, leke ya da iz olan herkeste işe yarayan bir yöntemdir. Herkes güvenle tercih edebilir. Altın iğneli radyofrekans tedavisinde herhangi bir risk yoktur. Uygulama sonrası ciltte hafif kızarıklıklar görülebilir. Ancak bu kızarıklıklar çok doğal ve geçicidir. İlerlemiş vakalar, hamileler, kanser hastaları ve kanser hastalığı öyküsü olan kişiler altın iğne tedavi protokolüne dahil edilmez.