Dr. Sevgi Ekiyor

Dr. Sevgi Ekiyor

sevgiekiyor@gmail.com

Tüm Yazıları

Tek ve çift yönlü dişlere sahip askıların kullanımı, yüzün sarkan cildini kaldırmak ve gerginleştirmek için kullanılan yarı invaziv bir yöntemdir. Bu yöntemle kaşlar, yanaklar, gıdı ve boyun başarılı bir şekilde tedavi edilir. Uygulama kolaylığı ve ardından gelişebilecek komplikasyonların azlığı veya iyileşme süresinin kısalığı; bu yöntemlerin kullanımlarını popüler hale getirmiştir. 

Yaşlandıkça yüz destek yapımız ve yağlarımız zayıflar. Bu değişiklikten en çok etkilenen bölgeler genellikle yanaklar, kaşlar ve göz çevresi, gıdı ve boyundur. Cilt yaşlandıkça ciltteki bağ dokusu incelir ve derideki elastik lifler bir tür bozulma geçirir. Böylece yüzümüz esnekliğinin bir kısmını kaybetmiş olur; sarkmaya ve kırışmaya başlar. 

Haberin Devamı

Ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri arasında askılar büyük talep görmektedir. Askı yöntemleri yüzünü gerdirmeyi isteyip de cerrahi işlemleri karşılayamayan ya da ameliyatın iyileşme sürecinden çekinen kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. İşlemlerde kullanılan askılar sayesinde hemen sonuç alınır ve iyileşme oldukça hızlıdır. Askıların üzerinde yer alan dikenler; gevşemiş yüz bölgesini kavramak, kaldırmak ve asmak için çalışır. Dikenler, sarkan dokuyu kaldıran bir destek yapısı oluşturur ve cilt dokusunu gerer. Deri altına konan askılar, ciltteki kolajen üretimini de teşvik eder. Böylece hem deri gerginleşip daha genç gözükür hem de cilt içten yenilenir.

Askıların kullanım alanlarının değişebilir. Daha kalkık bir dudak ya da burun isteyenler için de askılardan faydalanabiliyoruz. Dudak üzerinden girilen ve burna asılan dudak askısı, burun ve dudak arasındaki mesafeyi kısaltıyor. Kişi hem daha orantılı bir yüze hem de daha dolgun dudaklara ameliyatsız bir şekilde kavuşmuş oluyor. Bu işlemin sonunda burunda da bir kalkıklık gözlemleniyor. Aynı işlemi burun için de uygulayabiliyoruz. Kişi ameliyat olmadan daha kalkık bir burna dakikalar içinde kavuşabiliyor. İşlemin etkisi 1,5-2 yıl kadar sürüyor.

İşlem lokal anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Bu nedenle hasta acıyı hissetmez. İşlem bittikten sonra hasta sonucu hemen görmektedir. Yüksek miktarda kilo kayıpları yaşayan kişiler, cildinde sarkma, kırışıklık görülen kişiler ya da daha gergin yüz hatlarına sahip olmak isteyen kişiler bu uygulamadan yararlanabilmektedir. Önemli olan uygulama tekniğidir. Bu tür askı uygulamalarında askının yönünün ve giriş yerinin doğru hesaplanarak yapılması gerektiğini, aksi takdirde verim alınamayacağını ya da istenilenden farklı bir sonuçla karşılaşılabilir.  

Haberin Devamı

’İşlemden sonra yöntem dolgu gibi diğer uygulamalarla desteklenebilir. Kişinin ideal yüz görünümüne kavuşmak ve yüz orantısını korumak için birden fazla işlemden aynı anda yararlanabiliriz.