Alkol, ülseratif koliti kötüleştiriyor

Ülseratif kolit, kalın bağırsağın ve rektumun astarının iltihaplanmasına neden olabilen inflamatuar bir bağırsak hastalığıdır. Ülseratif kolit ile alkol arasında bağırsağı da etkileyen bir bağlantı bulunur.

Son çalışmalar ülseratif kolit hastaları için alkolün zararlı etkilerini göstermektedir. Alkol, ülseratif kolite benzer şekilde sindirim sistemini tahriş eder ve hastalığın üzerine bir de bu etkinin gelmesi semptomları daha da kötüleştirebilir.

Alkol, ülseratif kolit hastaları için neden sakıncalıdır? Çünkü alkol iltihaplanmaya neden olur ve bağırsak bariyeri işlevine doğrudan zararlıdır. Bu faktörler ülseratif kolitli insanlar için ayrıca önemlidir, nitekim hastalık da iltihaplanmaya neden olur ve vücudun besinleri ne kadar iyi emebileceğini etkiler. Alkol tüketimi iltihaplı bağırsak hastalığı olan bir kişide semptomlara veya nükse neden olabilir.

Haberin Devamı

Hem alkol hem de ülseratif kolit, sindirim sisteminde benzer etkilere sahip olduğundan, bu etkiler birbirini daha da kötüleştirebilir ve semptomları daha da kötüleştirebilir.

Birikmiş iltihaplanma ve artan bağırsak geçirgenliği, bazı kişilerin ani bir atak yaşamasına veya semptomlarının nüksetmesine neden olabilir. Uzun vadede, kişi karaciğeri ile ilgili sorunlar için daha fazla risk altında olabilir.

Hem ülseratif kolit, hem de alkol bırakma tedavisinde biorezonans metodundan etkin şekilde yararlanılabilmektedir.