Ağzını kapatmadan güvenle konuşamayan birçok kişi var. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalmak zor olabilir ve özgüveninizi etkileyebilir.
Ağız kokusunun birçok nedeni vardır ve diş eti hastalıkları da bunlardan biridir. Dişlerde biriken plak zamanla diş etlerini etkilemeye başlar. Bu nedenle diş etleri şişer, hassaslaşır ve kırmızı bir renk alır. Hatta diş etleri kanamaya başlar. Tartar (yani diş taşı) oluşumunu önlemek için plaklar düzenli diş hekimi ziyaretlerinde fark edilerek temizlenir. Zamanında müdahale edilmediğinde tartar sebebi ile diş eti çekilmeleri meydana gelebilir.
Ağız kokusu, dişler arasında plak ve yiyecek parçacıklarının birikmesinin bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Bu tür gıda artıklarının birikmesi sadece diş fırçalamakla temizlenemez. Doğru diş bakımı için bir diş hekimine gitmeniz gerekir. Diş hekiminiz size muhtemelen ara yüz fırçası, diş ipi veya ağız duşu tavsiye edecektir. Bunlardan sadece biri sizin için yeterli olabileceği gibi ağızınızdaki dişlerin durumu, porselen köprülerin varlığı ve implantlı dişlerinizin olup olmadığına göre üçünü de kullanmak gerekebilir.
Bu tür hastalıklar tedavi edilmezse kronikleşecektir. Diş eti hastalığı veya ağız kokusunu fark ettiğiniz anda bir diş hekimine mutlaka gidin. Çünkü bu konunun kaynağı eğer dişler değilse sinüsleriniz, akciğerleriniz, mideniz ve kan şekeri değerlerinizle ilgili olabilir.
Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
Temmuz 2025: Zihinsel sıçrama ayı
1 Temmuz 2025
Duygu Sevinç Sevin
30 Haziran - 6 Temmuz haftalık burç yorumları! 'Stratejik olmanız gerekiyor'
29 Haziran 2025
Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
Enerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
25 Haziran 2025
Oğuz Kara
Sisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
24 Haziran 2025
Dt. Pertev Kökdemir
Diş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
23 Haziran 2025