Dt. Pertev Kökdemir

Dt. Pertev Kökdemir

p.kokdemir@swissmeddental.com

Tüm Yazıları

•İnsanlar genellikle kötü ağız sağlığıyla ilişkili riskleri anlayamaz. Ciddi diş sağlığı sorunları yaşamak istemiyorsanız, ağız hijyeninize çok dikkat etmelisiniz. Yapılacak en iyi şey günde iki kez diş fırçalamak ve düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret etmektir. Diş hekiminiz, herhangi bir tedaviye ihtiyaçları olup olmadığını size bildirmek için dişlerinizi ve diş etlerinizi kontrol edecektir. Diş çürüğü, şiddetli ağrı ve diş eti hastalıkları, göz ardı edilen diş sağlığı nedeniyle karşılaşabileceğiniz ciddi ağız ve diş sağılığı sorunlarından bazılarıdır. İleri derecede diş eti iltihabı ve ilerlemiş diş çürükleri nedeniyle diş sinirlerinin bakterilerden etkilenmesi kana karışan bakteri sayısının artmasına neden olabilir.

Haberin Devamı

•Doğru seçilmiş bir diş macunu ve doğru diş fırçası seçimi önemlidir. Diş hekiminiz kontrollerinizde diş macunu ve diş fırçası seçimi ile ilgili sizi yönlendirebilir. Ayrıca, gargara ve diş ipi kullanmak fırçalamanın yanı sıra ağız ve diş sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.

•Diş eti hastalıklarının ilk aşamalarında ağrı hissetmeyebilirsiniz ve sorunun farkında olmayabilirsiniz. Düzenli diş sağlığı kontrolleri ilerde oluşabilecek diş eti hastalıklarının erken teşhisi için de önemlidir. Çünkü, sizin fark etmeyeceğiniz ama diş hekiminizin fark edeceği diş etindeki ufak bir kırmızı nokta görünmeyen diş taşı oluşumunu veya eksik hijyene bağlı diş eti iltihabı oluşumunun ilk sinyalidir.

•Kötü diş sağlığı, genel sağlık sorunları da dahil birçok başka hastalığa yol açabilir. Unutmayın ki iyi bir ağız sağlığı kalbiniz de dahil genel sağlığınızı korur. Herhangi bir sorunun erken aşamada teşhis edilebilmesi ve gerekli tedavinin yapılabilmesi için dişlerinizi muayene ettirmek için 6 ayda bir bir diş hekiminize gitmenizi öneririm. Diş hekiminiz yaptığı kontrolde diş eti rahatsızlıklarının yanı sıra henüz çukurcuğa dönüşmemiş çürükler, yaşa bağlı olan kemik erimesinin dışında dişlerinizin çevresinde patolojik olarak meydana gelen kemik erimelerini de görebilir.